BYWATER CALL, Folk å Rock, Malmö den 24 april 2024 – ”Det märktes hur individuellt skickliga allihopa var”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chefredaktören frågar Sten L. från Skanör

– Du såg Bywater Call på Folk å Rock i Malmö i torsdags. Varför blev det just den konserten?

– Därför att jag är lite inne på den musikgenren just nu. Och jag trodde att det skulle vara bra, och det var det också. Sedan missade jag ju dem förra gången de var där också.

– Du säger det var bra, men på vilket sätt?

– De har jävligt bra låtar, och de har en sångerska, Meghan Parnell, som har en fantastisk röst. Också har de ett jävligt bra tajt band.

Soulig rock à la Southside Johnny

– Vad skulle du vilja säga att de gör för musik?

– Det är ju lite soulig rock med blås. Det är lite Southside Johnny och Jesper Lindell över dem. Typ. Det är väl de namn jag kommer att tänka på direkt.

Individuellt skickliga

– Vad var bäst?

Jag blev imponerad av sången. Den höll hela konserten, och sedan märktes det också hur individuellt skickliga de var allihopa. Tyvärr hade jag inte lyssnat på deras nya platta, men de hade den med sig så man kunde köpa den.

Led Zeppelin på soundchecket

– Något mer?

– De spelade Led Zeppelin-covers på soundchecket, men det gjorde de naturligtvis inte på konserten sedan. Då tänkte jag ”Vad är nu detta?” Det lät lite som när tjejerna i Heart gjorde covers på Zeppelin för ett antal år sedan.

Black Crowes i Köpenhamn

– Har du några andra konserter inplanerade den närmaste tiden?

Nu ska jag se Black Crowes* i Köpenhamn i juni. Det är det som ligger närmast. Sedan har min fru pratat om en festival utanför Hässleholm** i slutet på juni där Europe spelar. Den ligger visst vid någon sjö.

*Black Crowes spelar i Falconersalen i Köpenhamn den 4 juni
**Festivalen Torsjö Live går av stapeln den 27-29 juni. Europe framträder torsdagen den 27 juni tillsammans med Jay Smith och Electric Boys.

print

Våra samarbetspartners