MELISSA HORN, Palladium, Malmö den 10 april 2024 – ”Hon håller världsklass”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chefredaktören frågar Per L. från Falsterbo

– Du såg Melissa Horn på Palladium i Malmö i onsdags. Varför blev det just den konserten?

– Jag tycker hon är en av våra absolut bästa svenska artister. Och det gäller inte bara här i Sverige. Hon håller världsklass.

Blev extra berörd

– Hur var det?

– Jag tycker det var fantastiskt bra. Ljudet var jättebra, och hon visade både spelglädje och närvaro. Det kändes som att hon var med i låtarna hela tiden. Hon ville förmedla att hon var där, och det fanns något tillfälle då hon blev extra berörd.

Bäst hittills

– Jag förstår.

– Ja, hon pratade om Så mycket bättre, om att hon var lite nervös innan, och att hon kände av detta igår också. Det tycker jag var ett bra tecken. Det betyder att hon verkligen vill göra en bra spelning.

– Så ja, det var fantastiskt bra. Tror jag har sett henne sex gånger, och det här var bäst hittills. Så det är något jag är väldigt glad att jag fått vara med på.

Melodier som sätter sig

– Vad var bäst?

– Ja, alltså, de måste jag fundera på. Men överlag sjunger hon jättebra. Fast det allra mest utmärkande är hennes texter, och att hon är så bra på att skriva melodier som sätter sig. Sedan tycker jag det är viktigt att hon skriver texter som sätter sig. Som både förmedlar något och är gripande. Det är coolt att våga prata om jobbiga saker hon varit med om.

Tecken på stor artist

– Också tycker jag det är roligt med tolkningarna från Så mycket bättre. Det är ett tecken på att man är en stor artist, att man kan göra andras låter till sina egna. Hon låter som sig själv i dessa också. Men från början trodde hon inte att det skulle passa henne.

Tre nya låtar

– Något mer?

– Ljudet var skitbra, och låtlistan var jättebra. Det enda jag kan tycker avvek lite var den här Lät du henne komma närmre. Den var lite omgjord till en samba. Det var jag inte riktigt med på.

– Sedan körde hon på i nästan två timmar, och bland alla låtarna kunde jag i alla fall höra tre nya låtar. En som heter Förlåt är släppt digitalt. Också var det något annat som hette Den jag hade blivit, den jag blev

Bra konsertvecka

– Hur många konserter går du på om året?

– Den frågan är ju jävligt svår. Men skulle gissa på en tio, femton stycken. Men den här är jag riktigt glad för att jag fick se. Överhuvudtaget har det varit en bra vecka med konserter med både Dan Hylander, Kee Marcello också nu denna med Melissa.

Rockfestivalen Malmö Melodic

– Har du några andra konserter inplanerade nu närmast?

– Det närmaste inplanerade? Vad fan ska jag säga? Har i alla fall precis köpt biljetter till Rumours of Fleetwood Mac, missade ju (Malmö)konserten förra året eftersom jag hade corona precis då.

– För övrigt får jag tänka till. Men 2 maj funderar vi på att se Hannah Aldridge. Sedan nästa grej som är planerad…..jag avser se FM på Plan B. Och jag har även tänkt på Graham Bonnet. . Och sedan Black Crowes i Köpenhamn. Utöver det blir det (rockfestivalen) Malmö Melodic i slutet på juli och då Rumours of Fleetwood Mac i höst.

Kommande konserter som omnäms i texten:
20 april: Graham Bonnet, Plan B, Malmö
2 maj: Hannah Aldridge Band, Medley, Malmö
4 juni: The Black Crowes, Falconersalen, Köpenham
14 juni: FM, Plan B, Malmö
27-29 juli: Malmö Melodic, Plan B, Malmö
17 september: Rumours of Fleetwood Mac, Malmö Live

OBS: Sök gärna efter ytterligare spelningar med dessa artister I ditt närområde

print

Våra samarbetspartners