DYLAN LeBLANC, Folk å Rock, Malmö den 2 december 2023 – helheten var bäst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chefredaktören frågar Janne L. från Växjö

Du såg ju på Dylan LeBlanc på Folk å Rock alldeles nyligen. Hur kan det komma sig att du valde att se just honom?

– Därför att jag gillar honom, helt enkelt. Jag har sett honom live tidigare. Bland annat såg jag en konsert i Stockholm för fyra, fem år sedan, och nu ville jag se honom igen. Sedan har jag förstås lyssnat på skiva också.

En av det bästa konserterna

– Då är du gammal fan av honom, antar jag?

– Ja, jag tycker det var en av de bästa konserter jag sett på Folk å Rock. Det var väldigt mycket som var bra. Det var intimt också. Jag stod nära scenkanten, det var bra energi. Det är duktiga musiker, och de bjöd på sig själva.

Totalgreppet bäst

– Vad var bäst?

– Det var väl helheten. Det var en gedigen spelning och de höll på i nästan två timmar. Så det var totalgreppet som var det som var bra, tycker jag. Det fanns inga svaga punkter. Sedan är ju Folk å Rock en trevlig lokal. Det gjorde ju sitt till.

15-20 konserter om året

– Hur ofta går du annars på konsert, rent allmänt?

– Ja, det varierar. Det blir ju en del i Malmö. Det blir Folk å Rock och Medley fem, tio gånger om året. Sedan går jag på större konserter också. Så det blir väl mellan 15-20 konserter om året. Men man har ju inte råd att åka ner till Malmö varje vecka när man ska betala för resor och hotell också. Sedan utöver det blir det en del i Växjö också, men det finns inte alls samma tyngd i utbudet där som i Malmö.

Mest traditionell rock och americana

– Och är det den här genren som Dylan LeBlanc representerar som du brukar vara intresserad av? Eller är det annat också?

– Alltså, jag lyssnar mest på traditionell rock och americana. Det är ju sådant som Kenneth (Folk å Rocks ägare) också gillar, och det har format utbudet.

print

Våra samarbetspartners