JANIS SIEGEL & MATTIAS NILSSON, Victoria, Malmö den 23 februari 2024 – ”Det jublades så in i helvete åt varenda sång”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chefredaktören frågar Peter P. från Malmö

– Du såg ex-Manhattan Transfersångerskan Janis Siegel och svenske pianisten Mattias Nilsson på Victoria nu i helgen. Varför blev det just den konserten?

– Ja, jag har ju alltid tyckt om jazzmusik, och alltid gillat Manhattan Transfer. Ett tag verkade det som om de här varje år. Så nu när Janis Siegel kom själv ville jag se henne. Hon sjunger ju vokaljazz, och det är mycket sådant jag har skivor med.

Kul med någon från Manhattan Transfer

– Hur var det?

– Jag tycker fortfarande hon är bra. Nu var det i och för sig bara Janis Siegel och Mattias Nilsson på piano, men folk jublade så in i helvete ändå, och många tycket väl det var kul att det var någon från Manhattan Transfer där. Folk jublade åt varenda sång.

– Sedan är Mattias en jävla bra pianist, och det är bra att man kan ta med sig mat och vin om man vill. Jag tog med en flaska rom som jag bjöd på till mina kompisar.

Bjöd på gin och tonic efteråt

– Blev det några Manhattan Transfer-sånger?

– Nej, det blev det nog inte. Eller hon sjöng nog någon. Tycket jag kände igen en, Men det var många bra låtar. Också pratade hon helt normalt mellan låtarna. Jag tycker hon är jävla trevlig.

– Det verkar så.

– Ja, sedan känner jag ju Mattias, så efteråt gick vi ett gäng till Bullen. Men det tyckte Janis inte var så kul. Det var bara en massa gamla gubbar där som drack öl. Sedan vet jag ju att hon är miljonär många gånger om, men jag sade att jag kan bjuda på en dricka, så då tog hon en gin och tonic. Efter det tog hon sin resväska och promenerade själv till sitt hotell.

Gillar att jazz är så brett

– Är det den här typen av musik du vanligtvis lyssnar på?

– Ja, det är det ju. När jag var yngre var det popmusik som gällde, men när jag var i tjugoårsåldern brukade jag lyssna på jazz. Jag kommer ihåg att det fanns en klubb som hette Bohemia som låg här i närheten (vid kanalen i Malmö), som jag brukade gå till.

Tony Bennett – en jävla trevlig kille

– Men jag gillar att det jazz är så väldigt brett. Det finns sådan som är svår, som man måste komma in i för att tycka om. Sedan gillar jag vokaljazz väldigt mycket. Jag har jävligt mycket sådant, och Sinatra får också höra dit.

– Det tycker jag också.

– Och det var fantastiskt att Tony Bennett hängde med så länge. Sinatra dog tidigare, men han var också bra. Tony Bennett träffade jag förresten ett par gånger. Jävla trevlig kille.

Går en gång i veckan

– Hur många konserter går du på om året?

– Ja, har fan inte riktigt koll på det direkt. Men i och med det är jazz på spanska restaurangen Vibliotek (i Malmö) på onsdagarna går jag dit. Det är ingen entréavgift där, men det kostar 140 kronor för en gin & tonic. Jag bor nära, så jag antingen går eller cyklar dit. Därför har det blivit att jag går en gång i veckan.

Lugnare på sommaren

– Vad har du annars inplanerat?

– Jag är ganska spontan av mig, men så ibland måsta man köpa biljett så det inte blir utsålt. Om det är något på Palladium eller så. På sommaren är det lugnare, men när det är september, oktober igen händer det saker på många ställen. Men det är synd att det är så jävla litet på de nya ställena.

print

Våra samarbetspartners