SHOUT OUT LOUDS, Plan B, Malmö den 13 april 2024 – debuten rakt upp och ner

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Stockholmsbaserade indiebandet Shout Out Louds bildas 2001 och debuten Howl Howl Gaff Gaff släpptes två år senare 2003 (internationellt 2005) dvs den har strax över 20 år på nacken. Det måste ju bara firas så vad gör Shout Out Louds. Jo, de bokar tre exklusiva kvällar i mindre lokaler i Malmö, Göteborg och Stockholm.

I Malmö var det lilla scenen på Plan B som gällde och konserten sålde ut väldigt snabbt. Tror bandet ville ha närheten till deras mest trogna fans. Dock tog det lite tid innan bandet kom upp på scen, men väl uppe var det kanon. Dock sin vana trogna var det mycket ljus bakom bandet så de syntes för all del inte speciellt bra.

Som Dan Hylander

Låtarna då? Det var ju Howl Howl Gaff Gaff (den internationella versionen från 2005) rätt upp och ner som gällde. Det hela påminde om Dan Hylander förra veckan när han mangrant avverkade Bella Notte. Således inleddes det hela med The Comeback och avslutades med Seagull. Däremellan körde bandet bland annat Please Please Please, 100° och Shut Your Eyes. Som extranummer bjöds det på ytterligare ett par låtar från bandets repertoar, däribland Impossible och Tonight I Have to Leave It.

Udda tilltag

Som helhet var det här ett gig präglat av både intimitet och styrka. Det kändes som en hederlig gammal klubbspelning. Fast det raka okomplicerade tilltaget tedde sig samtidigt lite udda för att för att komma från ett så pass välrenommerat band. På köpet fick man att publiken i den fullsmockade lokalen sjöng med i stort sett hela tiden.

Signerade allt möjligt

En annan kul grej var att det fanns gott om tillresta fans från hela Europa. Träffade bland annat folk som rest både från Holland och England enbart för att se denna konsert. Efter konserten satt bandet i merchståndet och signerade allt möjligt från T-shirts till vinyler…

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners