SHOUT OUT LOUDS, Kulturbolaget, Malmö den 25 oktober 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

​De ohängda

Rebecka Rolfart och hennes The Hanged Man gjorde sitt andra besök i Malmö på bara ett par dagar. På fredagen spelning på Grand och i kväll öppnar de för Shout Out Louds. Musiken är väldigt drömsk och basbaserad, påminner en del om tidiga The Cure och Siouxsie And The Banshees. Den korta spelningen, 7 låtar för att vara exakt, väckte helt klart en nyfikenhet på att höra mer.

Det har gått ett tag

Det var ett tag sedan Shout Out Louds var i Malmö, senast jag såg dem var nog på Malmöfestivalen 2013. Nu befinner sig bandet på en större turné som drar till USA nästa vecka och allt detta för att promota den senaste plattan Ease My Mind som fansen fick vänta på i fyra år.

Kvällens spelning inför en trogen skara fans en onsdag kväll i ett stormigt och regnigt Malmö körde de i gång med nya Paola och setlistan blev blandning av gammalt, så gammalt som Go Sadness från debut EPn och nytt. Jag fick även höra de personliga favoriterna Fall Hard och Tonight I Have To Leave It (som även blev kvällens stora allsång) platsade. Kul var också att Bebban Stenborg tog över leadsångmicken och sjöng titelspåret från nya plattan, Ease My Mind.

Snett bakom

Det känns riktigt kul att se hur gruppen utvecklat sitt sound och stil de 10 åren eller så man följt bandet. I bland kan det också vara kul att kolla på en spelning från ett annat perspektiv som vid kanten snett bakom scen. Där ser och hör man vilket gung det är på trummorna och basen på ett helt nytt sätt.

Foto: Michael Lindström

The Hanged Man
Rebecka Rolfart – gitarr, sång
Dennis Egberth – trummor, percussion
Mattias Gustavsson – bas
Elias Jungqvist – keyboards

Shout Out Louds
Adam Olenius – sång, gitarr
Ted Malmros – bas, slagverk, bakgrundssång
Carl von Arbin – gitarr, bakgrundssång
Eric Edman – trummor
Bebban Stenborg – keyboards, dragspel, klockspel, munspel, bakgrundssång

skriven 2017-10-25

print

Våra samarbetspartners