SHOUT OUT LOUDS, KB, Malmö den 16 april 2010

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fredagkväll i Malmö. Lång kö utanför KB. Musik hörs inifrån. HAPPINESS tydligen. Ja, förbandet var tydligen väldigt snabba, så snabba att en stor del av publiken i det utsålda KB missade dem. Så väntetiden tills att SHOUT OUT LOUDS äntrade scenen kändes nog lite längre än det egentligen var. När klockan var kring 22 smög sig fyra stycken vitklädda och en svartklädd person förbi mig och vidare upp på scenen.

SHOUT OUT LOUDS körde i gång med 1999 och THROWING STONES från nya albumet WORK. Scenen påminner mer om slaget vid Lützen än Kulturbolaget i Malmö. Dimman är tjock och ogenomtränglig. PLEASE PLEASE PLEASE från debuten HOWL HOWL GAFF GAFF följde.

När introt till TONIGHT I HAVE TO LEAVE IT från förra plattan OUR ILL WILLS pumpades fram vaknade publiken också till. Nu visade verkligen sångaren ADAM OLENIUS vilken scenpersonlighet han blivit, trots att han skippar mellansnacket, han hade publiken i sin hand. Men jag kommer allt för ofta att tänka på RAJ MONTANAS klassiska SKUGGOR I SKYMNINGEN… Under PAPER MOON och FALL HARD började man skymta en backdrop. Ursäkta att jag hänger upp mig på all rök men man vill ju se bandet också och inte bara höra dem live. När CANDLE BURNED OUT kör igång med sina larmaktiga rundgångstoner kommer jag att tänka på att detta påminner om JOY DIVISION och detta är nog favoritspåret från nya plattan.

De fortsatte med SHOW ME SOMETHING NEW och när jublet lagt sig under inledningen av THE COMEBACK passade ADAM på att presentera resten av bandet som förutom ADAM består av bassisten TED MALMROS, trummisen ERIC EDMAN, keyboardisten BEBBAN STENBORG samt gitarristen CARL VON ARBIN. Bandets enda tjej BEBBAN tog sedan på sig dragspelet för TOO LATE TOO SLOW vissa sångpartier ingick ju också för henne. Setet avslutades med NORMANDIE, SOUTH AMERICA, VERY LOUD och innan kvällens ”sista” låt HARD RAIN tackades HAPPINESS och dessutom fick den in ett par takter av WALK LIKE AN EGYPTIAN till mångas förtjusning. Klockan hade precis passerat 23 och var detta allt? Dags för extranummer? Javisst – fattas bara.

Extranummerna började med IMPOSSIBLE och det kändes som om det blev kvällens största crowdpleaser. Konserten avslutades med YOU ARE DREAMING och WALLS.

Klockan är du 23.30 summeringen blir att det var riktikgt kul att höra dem live men hur fasiken såg dom ut…

Skriven 2010-04-17

print

Våra samarbetspartners