TILL LINDEMANN, Malmö Arena den 6 december 2023 – det kastades tårta och fisk

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chefredaktören frågar Roland J. från Lund

– Du såg Rammsteins sångare Till Lindemann på Malmö Arena förra veckan. Hur kan det komma sig att det blev just den konserten?

– Ja, det var ju för att jag sett flera konserter med Rammstein innan, så när jag såg att han skulle komma dit bestämde jag mig. Så det var det det handlade om. Men jag hade inte lyssnat in mig på det nya materialet.

Provokation för dess egen skull

– Hur tycker du konserten var?

– Jag upplevde det som om den var mer performance än konsert. Det kändes som om det var mer uppträde än konsert. Det fanns en enorm videoskärm i bakgrunden som tog all uppmärksamheten från Till. Delvis förstod man varför det var så, då gick poängen fram. Det var tydligt och barnförbjudet. Men tycker en del var mer provokation för provokationens skull.

Det kastades tårtor och fisk

– Vad var bäst?

– Alltså, det mesta lät bra. Jag gillar hans stil. Men tycker den enorma videoskärmen tog över. Sedan var det roligt med publikkontakten. Det kastades tårtor och fisk på folk. Annars var det rätt mycket dysterhet, så komiken balanserade detta. Det fungerade bra som kontrast.

Inte för alla

– Och det är som sagt mycket som är provokativt i dem här showen?

– Ja, det är ju det. Hade jag inte sett Rammstein tidigare hade jag tänkt att det var frågan om ett svensk examensarbete för prov hos Teaterhögskolan. Men nu fanns ju musiken där också. Fast det här är inte för alla.

Rammstein nästa

– Hur ofta går du annars på konsert?

– Alltså, det handlar om två, tre gånger om året. Det blir lite blandat då. Sådant som Springsteen, Lundell och Dylan. Mycket gamla gubbar som är på avskedsturné. Nästa konsert blir med Rammstein i Parken (Köpenhamn) i sommar.

Handlade om rena sexscener

– Nu har ju Lindemann blivit friad från övergreppsanklagelserna. Men oavsett vilket får vi hoppas att Till Lindemann håller sig undan trubbel, så det inte blir problem för bandet?

– Ja, och det kändes som en del av scenshowen (med Till) anspelade på det där. Eller mer än antydde. Det handlade om rena sexscener.

Har inte skadat bandet

– Men den där sexkontroversen har uppenbarligen inte skadat bandet ett dugg. Biljetterna sålde tydligen ut på ingen tid.

– Ja, det gick jättesnabbt. Verkligen. Men Rammstein är fortfarande bra live. De håller fortfarande.

print

Våra samarbetspartners