KAROLINA SCHÜTZER : SNÖFALL ÖVER PARIS – traditionell feelgood-bok att känna sig trygg i

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Serie: Sophia i Paris (del 2)
Genre: Samtida skönlitteratur
Antal sidor: 287
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2023-10-20

Visst verkar livet så mycket bättre – eller i alla fall så mycket lugnare – någon annan stans? Sophia hade ett stressigt och krävande jobb som tv-reporter i Sverige, men nu har hon lagt detta bakom sig för att leva  “la dolce vita” i Paris. Eller kanske man skulle säga “la vie en rose”? Men det nya livet blir inte någon dans på rosor och inte alls så lugnt som vår hjältinna hade hoppats.

En vacker dag dyker en okänd släkting upp och ställer allt på ända. Hemligheter från det förflutna flyter upp till ytan. Sophia och Tristan hade inte alls planerat att skaffa barn och nu måste de ta tag i familjehemligheter och demoner från det förflutna. De glider allt längre ifrån varandra. Och baren på rue Notre Dame des Champs som precis var nyrenoverad och skinande blank, livet skulle ju vara en “tabula rasa” och fyllas med vin, sång och rosor…

Lyxens högtid i Paris

Kommer tillvaron på det nya innestället Le Lulu någonsin att bli detsamma igen? Hur som helst: det är juletid och det betyder … nej, inte skinka, sillburkar, risgrynsgröt och glögg, vi talar ju Frankrike! Paris! Julen är här lyxens högtid och det är dags att duka upp dyra viner, exklusiv choklad, bubblande champagne, läckra skaldjur och rader av ostar.

Mumma för frankofiler

Karolina Schützers böcker är mumma för alla frankofiler som inte har tid, råd eller möjlighet att åka till Paris just nu. Det här är “the next best thing”. En fantasiresa med miljöer som är besläktade med dem i Amélie från Montmartre och det äts och dricks så det står härliga till.

Dessutom kan läsarna tryggt känna sig hemma i en bona fide traditionell feelgood-bok … där paret som i nutid ska skaffa barn tillsammans även ska lösa gåtor och mysterier i det förflutna för att bli lyckliga i framtiden. Familjetrauman ska grävas upp och analyseras, rota upp, bryt ihop och gå vidare.

Mysigt under snötäcket

Debutromanen heter Under stjärnorna i Paris och Snöfall över Paris är den första uppföljaren. Förmodligen inte den sista. Det är välskrivet, koncentrerat, frankofilt och mysigt under snötäcket (och under det vanliga täcket).

Ett plus i kanten för många läsare är att detta inte är en tjock feelgood-bok – slutet med ljuset i tunneln syns. Och tycker du att boken tar slut för fort så kan du ju läsa den en gång till. Och införskaffa debutromanen som prequel.

Ett litet avslöjande i varje kapitel

Tar du ett kapitel i taget får du ett litet äventyr eller ett litet avslöjande varje kväll… och det kan kännas skönt med något som inte kräver sträckläsning i timmar innan man som läsare når någon slags tillfredsställelse.

Ett extra extra plus får de fina van Gogh inspirerade omslagen. Visst, många lyssnar eller läser på sin padda nu för tiden, men att skapa omslag som fångar en boks själ är ändå en konst som ska hyllas – och uppmärksammas.

Metaforiska pärlor

Det flödar över av gamla familjehemligheter och känslostormar som täcker hela registret. Och givetvis är det härligt att läsa om arbetet på en restaurang där ostronen är fulla av metaforiska pärlor och där champagnen flödar.

Gott Nytt Bokår och Bonne Année!

print

Våra samarbetspartners