STREAMA FÖRRA ÅRETS BÄSTA SHOWER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Eva Rydbergs farväl till Fredriksdalsteatern, Johan Glans efterlängtade comeback till stand-up scenen, Benjamin Ingrosso på Dalhalla… Många av årets mest hyllade föreställningar går nu att streama på SVT Play eller TV4 Play.

Här kommer lite tips på shower att avnjuta i TV-soffan … som favorit i repris eller för allra första gången!

Två man om en änka – Fredriksdalsteatern

Eva Rydberg är i sitt esse. Liksom Mia Poppe, Birgitta Rydberg, Robert  Rydberg och Kalle Rydberg. Och en stor ensemble av skådespelare, musiker och dansare. Göteborgaren Per Andersson gör en Soldat-Bom-liknande homage till Nils Poppe. Det här är svängig, modern friluftsteater med  stora musikaliska förtecken, inspelad en solig dag i juli. Premiären i mitten av juni höll på att dränkas av regn och åska … men the show must go on! Vi i publiken satt kvar medan scengolvet svabbades och visst blev det show till sist. Den som väntar på något gott …
Regi och manusbearbetning: Anders Aldgård och Andreas T Olsson.
Ses på: SVT Play

Somrarna med Poppe och Rydberg

Missa inte extramaterialet som hör till Två man om en änka!
Somrarna med Poppe och Rydberg är en fenomenal dokumentär om scenlivet på Fredriksdal – som avslutas med en hint om vad Eva Rydberg kommer att göra sedan, på sin nya teater.
Eva Rydberg har förresten haft hand om teatern på Fredriksdal i exakt 30 år … och har satt upp ännu fler pjäser än Nils Poppe.
Ses på: SVT Play

Kärlek och lavemang

Som bonus har denna gamla klassiker lagts upp igen. Med Eva Rydberg och stora delar av familjen Wahlgren. Pernilla Wahlgren, Hans Wahlgren, Linus Wahlgren… Här är det Wahlgrens värld på scenen! Och backstage lärde sig lille Benjamin, fyra år, allt om att uppträda och han kunde alla repliker utantill. Pernilla upptäcks som komedienne och sjunger en helt ny variant av Piccadilly Circus … vilket är showens höjdpunkt.
Ses på: SVT Play

Benjamin Ingrosso i Dalhalla

Allt det vackra damp ner som en sommardoftande, vacker bokupplevelse i november. Benjamin berättar i ord och bild om en magisk sommar. Han verkar ha haft tur med vädret … och med fotografen. Enligt Benjamins berättande är alla gig det bästa någonsin. Men är inte Dalhalla något extra speciellt? Inramningen är spektakulär. Benjamin är på topp, liksom bandet och publiken.
Ses på: TV4 Play

Johan Glans sommarturné – en standupshow

Fem år sedan förra turnén, World Tour of the World. En solig dag i Borgholm är denna föreställning inspelad. Vilken inramning! Man förväntar sig nästan att publiken ska brista ut i ja-må-han-leva och leverera Kronprinsessan Victoria som överraskningsgäst.
Johan Glans är ständigt på topp … men visst var giget i Varberg lite vassare och lite roligare? Flera av de bästa skämten är strukna eller flyttade på. Ingen katt som kör bil. Och ingen trivsam “roast” av  säkerhetspersonalen i gula västar längst fram. Det verkar också som om publiken i Borgholm är lite rädd för att skratta … när de filmas.
Ses på: TV4 play

Johan Glans World Tour of the World

Bonustips: World Tour of the World, inspelad i Eslöv där folk inte är rädda för att skratta rejält, finns också på TV4 play. För Johan Glans är Eslöv hemmaplan. Något han har gemensamt med Ludvig Åberg, Truls Möregårdh och Salubrinflaskan. Det är inte dåligt vilka skatter som kommer från Eslöv!
Ses på: TV4 Play

Marika Carlsson – Smalast när man dör vinner

Från skånsk stand-up till skånsk stand-up… Till skillnad från årets stand-up av och med Johan Glans har Marika kört sin show inomhus. Denna föreställning är inspelad på Lisebergsteatern och det skrattades så mycket att föreställningen gick rejält över den utsatta speltiden.
Ett gott betyg till en stand-up show. Ja, Marika Carlsson var ännu bättre live. Men föreställningen är bra filmad och klippt … även om jag saknar mitt favoritskämt om pepparkakshuset som skulle pangas på julafton. Och att Marika sågade en serie som gått i SVT … man kan nästan förstå att detta skulle hamna på det metaforiska klippgolvet. Trots allt … SVT har filmat.
Ses på: SVT Play

Mänskligheten – föreställningen om oss själva

Rival i Stockholm är ett 08-mecka för bra stand-up och här har På Spåret domaren Fredrik Lindström gått tillbaka till sina stand-up rötter … utan att för den skull släppa sin nya roll som Sveriges folkbildare och dialektexpert. Han talar bland annat ut som sin flygrädsla. Vilken tur då att han leder ett program som handlar om tåg!
P.S. Tåg är bäst!
Ses på: SVT play

Så som i himmelen – musikalen

Från historien om mänskligheten till historien om en kyrkokör. Malena Ernman bjuder på skönsång och Björn Kjellman bjuder på fuldans … och mycket mer. Succémusikalen fick sitt uruppförande på Oscarsteatern i Stockholm 13 september 2018, och visst var det en viss stämning på plats när man kikade ner högt från ovan på scenen där små prickar sprang omkring och sjöng…
Den filmade versionen ger ett helt annat intryck där man ser scenlösningar, peruker, mikrofoner, svettdroppar och vartenda litet drag med sminkborsten uppförstorat i närbild. Filmen med samma namn var också en braksuccé. Musikalen har även spelats en säsong i Göteborg.
Manus, regi, musik: Kay Pollak, Carin Pollak, Edward af Sillén, Fredrik Kempe.
Ses på: SVT Play

Trettondagskonsert

Skådespelaren Mattias Nordkvist är en utmärkt konferencier. Solisterna Johanna Wallroth och Ola Eliasson tar sig ton och levererar både moderna musikaler och klassiskt. Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester gnistrar ikapp, Aivis Greters från Lettland dirigerar och Nordkvist försöker få tips om hur man ska “vifta med pinnen” … Komedi, musik, underhållning … och hundra procent mys.
Kul att notera: Ola Eliasson sjunger bland annat en låt från musikalen Paint Your Wagon. I filmversionen Paint Your Wagon är det Clint Eastwood som promenerar runt och sjunger. Ja, Clintan kan sjunga. Också.
Ses på: SVT Play

Räkhäst – I huvudet på Per Andersson

Per Andersson håller hov och spelar enmansrevy på Lorensbergsteatern. 
Som numera är mycket känd för att vara Galenskaparna och After Shaves teater.
Det här är i första hand för hardcore Per Andersson fans, för det blir väldigt mycket Per Andersson. Är hans speciella humor inte din kopp te, eller snarare din räkcocktail, finns det annat att streama.
Ses på: TV4 Play

Det ska va gôtt å leva – en film om Galenskaparna & After Shave

Det här är förvisso inte en show, utan en dokumentärfilm om showliv. Närmare bestämt 40 år med teaterliv och turnér och TV- och filminspelningar… 
Dokumentären serverar bland annat många fina highlights från Lorensbergsteatern, den älskade TV-serien Macken och flera långfilmer.
Alla i Galenskaparna och After Shave medverkar och berättar historien om hur två grupper med dåliga namn slog sina påsar samman och blev en enda grupp med ett ännu sämre namn.
Sympatiskt, ärligt, rättframt … och med många intressanta kommentarer om livet i kultur-och-nöjes-Sverige.
Ses på: SVT Play

print

Våra samarbetspartners