BEST. CHRISTMAS. EVER! – (jul)fluff med Heather Graham som behållningen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Mary Lambert
Skådespelare: Heather Graham, Brandy Norwood, Matt Cedeno, Jason Biggs, Wyatt Hunt
Land: USA
År: 2023
Genre: Komedi, Romantik
Längd: 82 minuter
Visas på Netflix
Betyg: 3

Best. Christmas. Ever!. är något så ovanligt som en julfilm som rör sig runt en enda känsla. Avundsjuka. Nanne Grönvall borde ha gjort soundtracket.

Charlotte (Heather Graham) irriterar sig på fenomenet julbrev, som innebär årligt skryt från framgångsrika vänner som man bara hör ifrån en gång om året. Mest av allt retar sig Charlotte på sin före detta bästa vän Jackie. Jackie har allt. Karriär, smarta barn, snygg man, gott om pengar … och hon jobbar med vad hon vill och bara om hon vill.

En avdankad Jason Biggs

Charlotte har ett skitjobb, hon inser själv att hennes båda ungar är korkade (hon skyller på för mycket Marvel), mannen är en drömmare som ser ut som en avdankad Jason Biggs från American Pie (vänta nu, det är ju Jason Biggs!), och familjen har ständigt ont om pengar. Vilket leder till en del gräl.

En rad långsökta händelser leder till att Charlotte och Jackie och deras familjer måste fira jul tillsammans. Vilket mot alla odds blir Best. Christmas. Ever!

Behållningen är Heather Graham

Det finns en del kontinuitetsproblem med snön. Som osannolikt snabbt går från “insnöad i stora drivor” till “ett supertunt lager på studiogolvet runt ett par snögubbar som ser ut som frigolit”.

Filmens behållning är Heather Graham, som är en begåvad komedienne, och att man får höra sångerskan Brandy (som spelar Jackie) sjunga jullåtar. Brandy var en gång i tiden en utmärkt Askungen, och Whitney Houston var den goda fen. Tips för den som vill ha mer Brandy till julglöggen.

Fluff som en trojansk häst

Visst är Best. Christmas. Ever! fluff. Men fluffet är som en trojansk häst. I kärnan av filmen finns nämligen något mycket mörkare som vill ut, och i de bästa scenerna skymtar man detta.

Ska undersöka om tomten finns

Birollerna får egna skojiga små äventyr, barnen ska till exempel undersöka om tomten finns. Eftersom en tioåring som helt osannolikt kommit in på Harvard fortfarande tror på flygande renar och magisk julklappsutdelning?

print

Här kan du se Best. Christmas. Ever! (2023)

Våra samarbetspartners