LINDA ÅGREN : SJÖJUNGFRUR – läckert och spännande om legender och mytologi

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Nypon Förlag
Serie: Mystiska väsen
Genre: Fakta
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 40
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2023-08-04

Linda Ågren torde vara den bäst lämpade författaren i hela Sverige för att skriva en bok om sjöjungfrur. Hon är nämligen själv en sjöjungfru. Det är henne som du ser simma på bokens omslag. Ingen trickfilmning här!

Linda är också gymnasielärare i svenska och engelska. Hon debuterade som författare och illustratör 2021. Sjöjungfrur är hennes första bok på Nypon förlag. Sjöjungfrun Athiraa är Lindas alter ego och hon uppträder på olika evenemang och i akvarium. Hon har även tävlat tillsammans med andra sjöjungfrur från hela världen. Sjöjungfrun är också en perfekt inkörsport för att tala om havens väl och ve och miljöfrågor utan att det blir tråkigt.

Jorden runt med sjöjungfrur

Boken Sjöjungfrur tar upp H.C. Andersens klassiska saga, gamla legender från Mesopotamien, grekisk mytologi, berättelser från Tyskland och Skottland … och Christopher Columbus träff med tre sjöjungfrur på Haiti. Liksom sjöjungfrur från Afrika (som gillar vattenmeloner), sjöjungfrur inom religionen, vad sjöjungfrur symboliserar och hur det är att jobba som sjöjungfru.

Läcker, lättläst läsfest!

Det är fantastiskt att så mycket kan få plats i en relativt liten bok. Det känns som ett helt uppslagsverk som på magisk väg krympt till ett hanterbart format. Boken är genomgående illustrerad med vackra och informativa färgbilder på varje uppslag. Det är stor stil och precis lagom med fakta på varje sida. Det här är en riktig läsfest … som alla sjöjungfrufans borde unna sig. Lättläst, läckert och spännande!

Läs även vår intervju med sjöjungfrun Linda Ågren här.

print

Våra samarbetspartners