BLACKBERRY, THE FLASH och LOVING HIGHSMITH bland september månads DVD- och Blu-ray-releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ny månad, nya releaser, men sanningen är att antalet titlar på DVD och Blu-ray inte är imponerande i dessa dagar. Inte så konstigt kanske med tanke på streamingtjänsternas enorma utbud för en struntsumma. Men, och det är ett viktigt men. Än är kampen för den fysiska filmen över. Här nedan följer september månads dvd- och Blu-ray-releaser.

I utbudet samsas de stora breda elefanterna, som The Flash, Spider-Man: Across the Spider-Verse och Den lilla sjöjungfrun med det mer jordnära, typ franska dramat Andra människors barn och italienska kritikersuccén De åtta bergen.

Sådant som har hänt

Det bjuds även på verklighetsbaserat gods. Denna månad kan historien om Blackberry-telefonen och dess upphovsmän som gick från att vara nördiga underdogs till top-dogs och vidare till platt fall. Filmens titel? Blackberry, vad annars?

Annat ”based on a true story” hittar man i Spinning Gold, en biopic om medgrundare av Casablanca Records, skivbolaget bakom Kiss, Donna Summer och inte så full kända glam-, progg- och hårdrocksbandet Angel.

Författarporträtt och fascismens födelse

Sedan noteras att ingen månad förflyter utan nya dokumentärer. Denna månade skärskådas författarinnan Patricia Highsmith i Loving Highsmith. Ett annorlunda porträtt av damen ifråga utlovas.

Något helt annat skildras i Marschen mot Rom. Det handlar om fascismens födelse i Italien, men också om en kontext där regissören Mark Cousins visar att dåtiden är en spegelbild av vår egen tid.

Detta och lite till vankas det i denna månads DVD- och Blu-ray-säck. Här nedan följer den fullständiga listan

Månadens releaser

4 september
Bandit
Bullets
De åtta bergen
Motståndaren

11 september
Spider-Man: Across the Spider-Verse

12 september
The Flash

18 september
Blackberry

19 september
Den lilla sjöjungfrun

25 september
Andra människors barn
Loving Highsmith
Marschen mot Rom
No Hard Feelings
Saint Omer
Spinning Gold
Tillbaka till Seoul

print

Våra samarbetspartners