EN RUNDA TILL, BLACK WIDOW och WRATH OF MAN bland september månads DVD-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

September. Exakt tjugo år sedan “nine-eleven”. Tio år sedan den värsta jordbävningen i Japans historia. Fast den inträffade “three-eleven”. Jordbävningen ledde också till tsunami och kärnkraftshaveri och de modiga 50 som såg till att kärnkraftshaveriet inte fick ännu värre följder hyllas i den japanska filmen Fukushima 50. True story. Ny på DVD, BD och VOD i september.

Är det ett tecken i tiden att september går i katastrofernas tecken? Två stora katastroffilmer är Skyfire, som handlar om ett vulkanutbrott och Godzilla vs. Kong där jättemonster terroriserar och smashar stora byggnader. Godzilla är också den ultimata symbolen för dödlig radioaktiv strålning.

Efterlängtat från Studio Ghibli

Fler popkulturella fenomen har kommit från Japan än Godzilla, Hello Kitty, Hamtaro, Sukiyaki och sushi. Den nya efterlängtade Studio Ghibli filmen Aya och häxan får DVD och BD släpp i september. Liksom Disney/Pixars hyllade och fantasifulla film Luca. Snällt, roligt, mysigt och inte alls katastrofalt.

Kul att veta: Disney/Pixar introducerade Studio Ghibli till USA. Ett stort antal priser och Oscarsnomineringar och en stor fet Oscarsvinst för Spirited Away, de mest lukrativa japanska filmen under två decennier, är det solklart att den amerikanska marknadsföringen fungerade.

Black Widow i fyra format

Så många fans har väntat så länge på att få se The Avengers första (och länge enda) kvinnliga medlem få sin egen solofilm och origin story. Nu kommer Marvel-Disney produktionen Black Widow ut i fyra olika fina samlarformat. Äntligen får Scarlett Johansson ta ut svängarna rejält i en läcker och gammaldags agenthistoria!

Från japanskt till franskt, från franchiseskräck till Jason Stathams actionåterkomst … och så Danmarks berusande Oscarsvinnare. Allt detta och mycket till under september månad.

Ha en god filmhöst!

6 september
Luca – Disney/Pixar
I krig med morfar (The War with Grandpa) – Scanbox Entertainment
Tom & Jerry – Warner Bros
Godzilla vs. Kong – Warner Bros
Skyfire – Noble Entertainment

13 september
En runda till (Druk – Another Round) – Nordisk Film
Awaken – Njutafilms
Recon – Noble Entertainment
The Conjuring: The Devil Made Me Do It – Warner Bros
Let Him Go – SF Studios
Pixie – Noble Entertainment

14 september
Black Widow – Walt Disney Studios

20 september
Children of the Enemy – TriArt Film
Blackbird – SF Studios
In the Heights – Warner Bros
Voyagers – United International Pictures
Saker vi säger, saker vi gör (Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait) – Njutafilms
Maronas fantastiska resa (L’extraordinaire voyage de Marona) – TriArt Film

27 september
Aya och häxan (Âya to majo – Aya and the Witch) – Njutafilms
Berlin Alexanderplatz – Scanbox Entertainment
Fukushima 50 – Kadokawa Daiei Studio

28 september
Wrath of Man – SF Studios

Skriven 2021-08-27

print

Våra samarbetspartners