SCREAM, PELLE KANIN 2 och SPIDER-MAN: NO WAY HOME bland april månads DVD- och Blu-ray-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

April, april, vädret ändras som det vill … När regnrusk och blöta snöstormar drar in (beroende var du bor i landet) kan det vara läge att bunkra upp med riktigt många filmer. Och snart är det ju dags för påskmys. Med små påskharar och godisägg. Och tryffel. April månad är en riktigt bra månad när det gäller DVD och BD releaser – både när det gäller familjefilm och barnförbjudet.

Kaniner på rymmen

Påskkaniner skuttar iväg på rymmen när det är dags för Beatrix Potters megakändis Peter Rabbit (svenskt alias: Pelle Kanin) och hans tre busiga systrar att ge sig ut på nya äventyr. Spana in Flopsy, Mopsy och Ulltott i Pelle Kanin 2 – på rymmen. Välj gärna originalspråk och njut av Star Wars stjärnan Daisy Ridley i rollen som Ulltott.

Skräckmys för cineaster

Ingen film kan vara mer packad med filmiska påskägg än Edgar Wrights moderiktiga och musikaliska 1960-tals hyllning Last Night in Soho.

Wes Cravens moderna skräckklassiker Scream har nu en uppföljare som även den heter Scream.

En Céline Dion biopic, som inte handlar om Céline Dion utan om Aline, är bland det konstigaste (och roligaste) som kommer ut på marknaden. Premiären skedde på Cannes filmfestival och Céline-Aline som barn hade lätt platsat i Conjuring-filmerna.

Resor till varma breddgrader

Alla som drömmer om sydliga breddgrader kan ladda upp med tryffel och avnjuta den italienska Tryffeljägarna i Piemonte. Filmen är värd att ses enbart för miljöerna – men den ger också en inblick i mödan som ligger bakom att skaffa fram en av världens absolut dyraste ingredienser: den vita tryffeln Alba. En piemontesertryffel på ett och ett halvt kilo såldes på aktion för 330 000 dollar. Här kan man verkligen tala om det vita guldet.

Guldbaggevinnare och BAFTA-vinnare

Cineaster kan också glädja sig åt årets flerfaldiga guldbaggevinnare Clara Sola och ett magnifikt gammaldags matinéäventyr signerat Kenneth Branagh. Branagh är flerfaldigt Oscarsaktuell och kammade nyligen hem prestigefulla BAFTAs för sin barndomsskildring Belfast. I Agatha Christies Döden på Nilen spelar Branagh den mustaschprydde belgiske mästerdetektiven Hercule Poirot och Branagh har även regisserat äventyret.

Doctor Strange och triss i spindelmän

Slutligen … Spider-Man: No Way Home ska inte missas. Multikul när multiversum och multipla Spider-Men står på agendan, efter att den creddige Doctor Strange rör till det med en trollformel som slår snett, men ändå så rätt – detta är årets stora vinnare, om man talar om biointäkter. De stora priserna lär dock gå till en helt annan film med Benedict “Doctor Strange” Cumberbatch i huvudrollen.

Detta och mycket mer under april månad.

Ha en riktigt glad film-påsk!

4 april
Allt gick bra
The Stand
Aline

11 april
Fortress
Clara Sola
Spider-Man: No Way Home
Mamma Weed

13 april
Döden på Nilen

18 april
Dangerous
Dexter: New Blood
The Lost Leonardo

19 april
Scream

25 april
The Survivalist
Annette
De Oskyldiga
Så jävla easy going
Survive
Tryffeljägarna från Piemonte
Pelle Kanin 2 – på rymmen

print

Våra samarbetspartners