MICHAEL BOND : PADDINGTON PÅ RESA – träffsäker, rolig och tänkvärd björnhistoria

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Paddington Abroad
Förlag: Modernista
Serie: Paddington (del 4)
Översättning: Ingrid Warne
Genre: Klassisk skönlitteratur
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 131
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2023-06-02

Paddington på resa är en efterlängtad nyutgåva som kommer lagom till semestern med osviklig tajming och optimism. Ingen kan ställa till det som Paddington. Men ingen har heller lika mycket björn-tur!

Familjen Brown ska åka på semester till Frankrike och Paddington blir eld och lågor. Han  har fått i uppgift att hålla i färdplanen. Hans rum fylls snabbt av böcker och kladdiga kartor och vidlyftiga idéer.

Björn i basker med koll på diligensen

Bara under inledningen av boken lyckas Paddington orsaka en fullskalig bankrusning och bli misstagen för en invandrad fransk björn i basker när han övar sig med fraser från Herr Grubers fina parlör – som man misstänker är mer än lovligt antik. Men visst går det lika bra att säga att diligensen har tappat ett hjul som att bilen har fått punktering?

Blir involverad i trassel och äventyr

Paddington lyckas som vanligt bli involverad i en massa trassel och äventyr. Han vinner bland annat en matlagningstävling genom att laga sniglar, han vinner en etapp av Tour de France genom att inte ha några bromsar, och han blir en del av den lilla franska kuststadens orkester genom att trumma mycket ihärdigt.

Dessutom får han en ny vän som älskar bullar mer än något annat. Frankrike tar mat och sylt och bakverk på allvar – det här är ett drömland för en kladdig liten björn. Och det krävs knappast en spåtant på ett tivoli för att konstatera att Paddingtons livslinje är nedkletad med marmelad!

Träffsäker, rolig och tänkvärd

Boken är träffsäker, rolig och tänkvärd. Och fortfarande mycket aktuell. Paddingtons äventyr är genomgående illustrerade med kärnfulla, fartfyllda och mycket gulliga björnillustrationer. Och man riktigt känner vinden i Paddingtons morrhår när han ska tävla i cykelloppet …

Rekommenderas varmt.

print

Våra samarbetspartners