MALMÖ REDHAWKS: Janne Kuokkanen klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks kan idag presentera Janne Kuokkanen som lagets första nyförvärv för kommande säsong. Den finske centern kommer närmast från spel i Schweiz men har även flertalet säsonger från NHL och AHL på sin meritlista. ”Vi har följt Janne sedan tidiga junioråren och har sett hur han har tagit sig an varje nivå på ett föredömligt sätt”, kommenterar sportchef Björn Liljander.

Lagbygget fortskrider och nu presenteras Malmö Redhawks första nyförvärv för säsongen 23/24. Det blir finske Janne Kuokkanen, som trots sina 24 år fyllda hunnit med en hel del i sin hockeykarriär. Under bältet finns bland annat spel i OHL, AHL, NHL samt Finland och Schweiz.

– Vi är väldigt glada över att Janne kommer till oss i Malmö för att vara med på en resa framåt. Vi har följt Janne sedan tidiga junioråren och har sett hur han har tagit sig an varje nivå på ett föredömligt sätt. Janne är en smart hockeyspelare, med bra skridskoåkning och skicklighet över pucken. Han är en spelare i en bra ålder med en imponerande meritlista från både spel i Nordamerika samt Finland och Schweiz, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.

Janne kommer närmast från spel i den schweiziska ligan och HC Fribourg-Gottéron där han gjort en säsong efter sin tid i NHL och New Jersey Devils. Men nu är det alltså SHL och Redhawks som är nästa anhalt.

– Jag har hört mycket gott om SHL och att det ska vara ganska likt NHL med mer taktiskt spel än i den schweiziska ligan. Jag tror att ligan passar mig väldigt bra med tanke på var jag befinner mig i min karriär. När det gäller Malmö så har jag följt laget och vet att de trots en tuff säsong avslutade kvalspelet på ett väldigt bra sätt. Jag har hört att Malmö är en fin stad och ser fram emot att få spela i er fina arena, avslutar Janne med.

Ovan är ett utdrag ur en längre videointervju med Janne Kuokkanen som kommer att publiceras på Malmoredhawks.com under eftermiddagen.

FAKTA / Janne Kuokkanen
Född: 1998-05-25
Födelseort: Oulunsalo, Finland
Längd / vikt: 185 cm / 88 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Klubbar i karriären: Kiekko-Laser, Kärpät, Hokki, London Knights, Charlotte Checkers, Carolina Hurricanes, New Jersey Devils, Binghamton Devils, HC Fribourg-Gottéron
Aktuell: Skrivit på ett ettårskontrakt med Malmö Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners