BONNIE TYLER, Den Grå Hal, Köpenhamn den 25 mars 2023 – feststämning med hits när veteranens röst sjöng på sista versen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hatten av för Bonnie Tyler. I helgen skred 80-talsikonen in i Christianias gråa hall istället för i den ensligt belägna Dokken. Publiken blev således oangenämt överraskade av att tvingas gå igenom ”pusher street” på självaste lördagskvällen.

Tyler själv kommenterade för övrigt den kombinerade logen och omklädningsrummet med orden ”Shit dressing room” men lade sedan omedelbart till att publiken var fantastisk.

Ringrostiga röstresurser

Och mycket riktigt var det fest bland publiken, men dessvärre tedde sig den 71-åriga sångerskans röstresurser ringrostiga denna afton. Fast publiken älskar uppenbarligen henne ändå även om den välbekanta hesa stämman tycks vara ett minne blott. De femhundra fansen på plats, unga som mestadels äldre skrålade med och dansade. Kanske tyckte de också att idolen var en ”good sport” för att hon körde på live, och inte förbättrade rösten via playback.

Fruktbart samarbete

Fast oavsett vilket avverkade hon givetvis välkända örhängen som It´s a Heartache, Total Eclipse of the Heart och The Best ändå. Sistnämnda spelades för övrigt in av Tyler två år innan Tina Turner fick en världshit med den. Olika falla onekligen ödets (pop)lotter ibland, om man säger så.

Å andra sidan hade vokalissan som kompensation ett fruktbart samarbete med Meat Loafs låtskrivande producent och hitmakare Jim Steinman. Ett samarbete som bland annat resulterade i just Total Eclipse of the Heart och upptempoesset Holding Out for a Hero, som avslutade kvällens övningar.

Singel sålde sex miljoner

Vad mer? Jo, det blev minsann också en cover på Bee Gees 60-talsklassiker To Love Somebody, och på andra sidan (tids)spektrat blev det en sprillans ny sång i form av Hold On, hämtad från senaste albumet 2021 års The Best Is Yet to Come

Ja, också får vi förstås inte heller glömma It’s a Heartache, som sålde i hela sex miljoner exemplar då det begav sig 1977. Synd bara att Tyler inte kunde leverera någon av dessa sånger på ett sätt som minde om den gamla goda tiden. Må så vara att hon alltjämt har förmågan att fånga en publik, men röstmässigt håller hon sorgligt nog inte måttet längre. Men bland den starkt kvinnodominerade publiken, modell 50+ vilade inga sorger för det. Feststämningen var som sagt tydlig ändå denna afton.

Goda råd från mor

Fast bortsett från det var det allt sympatiskt när Bonnie började prata om att man skulle tro på sig själv, och berättade den sedelärande historien om när hon själv som tonåring stod och sjöng in i hårtorken hemma i föräldrarnas badrum. Goda råd från hennes mor följde sedan med henne in i vuxenlivet, vilket uppenbarligen har bidragit till att karriären blivit så lång som den blivit.

Fast vem vet, kanske sjunger den bokstavligen på sista versen nu. Men det vet förstås bara Bonnie Tyler själv.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners