MALMÖ REDHAWKS: Anton Wahlberg signerar A-lagskontrakt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att ha passerat 100 spelade minuter i SHL och efter att ha tagit för sig i A-laget har Anton Wahlberg nu belönats med ett A-lagskontrakt med Malmö Redhawks. Kontraktet sträcker sig över denna och nästa säsong, oavsett serietillhörighet.

Under vintern har Malmöpubliken sett speltiden öka mer och mer för 17-årige Anton Wahlberg som de senaste matcherna kamperat ihop med de rutinerade herrarna Carl Söderberg och Kim Rosdahl. Den reslige forwarden har setts gå in respektlöst i närkamper och haft bud på fler mål och assist än vad statistiken förkunnar.

Första målet i SHL kom förra veckan mot Frölunda borta och det senaste kom under gårdagens hemmaseger mot Leksand.

¬¬– Det är extremt roligt och mycket välförtjänt att en egen kille som Anton nu har nått 100 minuter och belönas med ett rookiekontrakt. Anton har inte bara kommit upp i A-laget och deltagit, utan också bidragit och adderat en nivå till hos oss. Anton är en mycket spännande spelare med sin storlek, fart och förmåga att klara av en mot en situationer ute på isen. Vi ser fram emot att vidareutveckla Anton till nästa nivå, förhoppningsvis inspirerar Anton även morgondagens stjärnor i Redhawks ungdomslag, säger Redhawks sportchef Björn Liljander

Anton Wahlberg själv om hur det känns med det nytecknade kontraktet:
– Super såklart. Jag har spelat här sedan jag var liten så att få signa med klubben och bo hemma känns bara jättebra och jättekul.

Närmast väntar den sista grundseriematchen för säsongen för Anton och laget innan kvalet tar vid med sin första match borta den 14 mars innan det väntar hemmamatch den 16 mars.

FAKTA / #24 Anton Wahlberg
Född: 2005-07-04
Födelseort: Malmö
Längd / vikt: 191 cm / 84 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Klubbar i karriären: Linhamn HK, Malmö Redhawks
Aktuellt: Skrivit på A-lagskontrakt eter att ha spelat över 100 minuter

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners