MALMÖ REDHAWKS: Anton Öhman klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En ny pusselbit är klar för spel i Redhawks. Den 22-årige backen Anton Öhman flyttar söderut och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Öhman kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Leksand, dit han varit utlånad från SM-finalisten Skellefteå. I Dalarna var han ett av lagets främsta offensiva hot från blålinjen och snittade en halv poäng per match samtidigt som han hade en av de främsta noteringarna avseende statistiken för +/-.

– Anton är en skicklig högerskytt som har sina största styrkor i det offensiva spelet. Han besitter ett fint passningsspel och ett bra skott, som han kan utnyttja i större utsträckning än vad han har gjort hittills under den unga karriären. Han är tänkt att kunna spela i offensiva lägen för oss, säger Malmö Redhawks assisterande tränare och backcoach, Martin Filander, och fortsätter;

– Han är dessutom fostrad i ett liknande system som det vi spelar. Vi har sett att han klarar av att spela på hög nivå och det finns mer att få ut ur honom än vad han visat än så länge.

Västerbottningen, med Hörnefors som moderklubb, flyttade i unga år till Björklöven innan han tog steget till Skellefteå lagom till gymnasietiden. Där slog han sig in i A-laget och debuterade som 17-åring i hos den blivande SM-guldvinnaren. Hittills har han hunnit med 59 SHL-matcher och 55 matcher i HockeyAllsvenskan.

– Det känns väldigt kul att få komma hit till ett bra lag, en bra organisation och en klubb på frammarsch. Jag är jätteglad över att få chansen att komma hit, säger Anton Öhman själv i en kommentar.

De senaste säsongerna har Nils Andersson varit Redhawks starkast poängplockande back och när en ny offensivt stark och högerskjutande back ansluter till laget är det lätt att se honom som Anderssons ersättare.

– Nej, Anton ska inte ensam ersätta ”Nisse”, men han ska vara en offensiv spelare för oss. På sikt hoppas vi att han kan växa ut till en stark poängspelare. Vi behöver sprida produktionen på fler spelare och det är vi övertygade om att vi kommer kunna göra, dels genom att få in Anton i laget och dels genom att vi får kontinuitet på de backar som vi har kvar – och kan få ut ännu mer av deras kapacitet, förklarar Martin Filander.

Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna och Anton Öhman ansluter till laget när truppen återsamlas måndagen den 7 maj.

FAKTA / #36 Anton Öhman
Back, högerfattad
Född: 1995-12-02
Födelseort: Umeå
Längd / vikt: 178 cm / 81 kg
Moderklubb: Hörnefors IF
Klubbar i karriären: Björklöven, Vännäs, Skellefteå, Almtuna, Västerås, Leksand.
Meriter: JSM-silver 2012, JSM-brons 2013, TV-pucken brons 2010.
Aktuell: Förstärker Redhawks och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Spelarprofil

Redhawks 2018-19
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt
?? Tex Williamsson

03 Malte Setkov
06 Stefan Warg
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
36 Anton Öhman
42 Niklas Arell
59 Anton Mylläri

08 Johan Olofsson
09 Frederik Storm
10 Robin Alvarez
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
26 Axel Wemmenborn
27 Daniel Zaar
29 Marcus Sylvegård
43 Nichlas Hardt
51 Emil Sylvegård
63 Fredrik Händemark
91 Max Görtz

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners