MALMÖ REDHAWKS: Tvåårskontrakt för Olsson

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I samband med hemmamatchen mot Färjestad för några veckor sedan passerade Anton Olsson 100 spelade minuter i SHL. Nu har 17-åringen kritat på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Det är jättekul och en milstolpe jag siktat på sedan jag kom till klubben för fyra år sedan, att få skriva mitt första A-lagskontrakt. Jag lär mig saker varje dag och tar stor lärdom av varje match jag är med och spelar. Min målbild nu är att ta en ordinarie backplats här, men självklart drömmer jag även om NHL, säger Anton själv i en kommentar.

Den talangfulle backen SHL-debuterade borta mot HV71 för snart ett år sedan, när tränarna omgående visade ett stort förtroende och spelade honom direkt från första nedsläpp. Sedan dess har Anton Olsson tagit ytterligare kliv i sin utveckling. Han har medverkat i sex raka SHL-matcher och varit en del av Redhawks laguppställning i elva av de tolv senaste matcherna.
– Anton är en stor talang och ännu en som tar klivet upp via våra ungdoms- och juniorlag. Han spelar väldigt moget för sin ålder och är skicklig både offensivt som defensivt. Vi tror väldigt mycket på Anton och ser fram emot att följa hans fortsatta utveckling hos oss. Vi hoppas få ha honom i våra färger fram till dess att det väntar större äventyr, troligtvis på andra sidan Atlanten, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
Det nyskrivna kontraktet sträcker sig till våren 2022.

FAKTA / #56 Anton Olsson
Back, vänsterskytt
Född: 2003-01-26
Födelseort: Helsingborg
Längd: 185 cm
Vikt: 83 kg
Moderklubb: Åstorp
Klubbar i karriären: Åstorp, Helsingborg, Malmö Redhawks
Meriter: Vinnare TV-pucken 2017.
Aktuell: Skriver ett rookieavtal med Malmö Redhawks som sträcker sig över denna samt nästa säsong.

Spelarprofil Anton Olsson

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners