MALMÖ REDHAWKS: Ung duo skriver A-lagskontrakt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under fjolårssäsong visade 19-årige Eric Engstrand och 18-årige Oskar Magnusson upp sig i SHL vid ett flertal tillfällen. Nu har duon skrivit på var sitt ettårskontrakt med Redhawks.

– Eric kom till oss från Frölunda i fjol och var en av hela J20 SuperElits bästa spelare. Han gjorde det också bra i de matcher han fick spela i SHL. Det är en stor och stark ytter där vi ser en stor uppsida i hans kraftfulla spelstil. Men Eric har också förmågan att sätta dit puckarna när läget uppstår, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under 2019-20 medverkade Eric i nio SHL-matcher samtidigt som han svarade för hela 58 poäng på 37 matcher i J20 SuperElit.

– Under mitt första år i Malmö har jag trivts jättebra, både i klubben och i staden. Jag har känt ett stort förtroende från dag ett och att få debutera i SHL kändes fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta resan i klubben, säger Eric Engstrand själv i en kommentar.

I Redhawks J20-lag kamperade Engstrand ofta tillsammans med Oskar Magnusson, som han nu får sällskap av i A-laget.

– Oskar är ursprungligen från Trelleborg men han har även fått en stor del av sin fostran i vår juniorverksamhet. Han har varit given i juniorlandslagen i sin ålderskull och visar alltid framfötterna. En forward som vi tror väldigt mycket på och som redan i fjol visade att han klarar av SHL-spel. Han är snabb och irrationell samtidigt som han alltid ger allt för laget. Det ska bli kul att följa hans framfart hos oss, säger Patrik Sylvegård.

Totalt blev det fyra SHL-matcher för Magnusson under fjolåret, men nu väntar betydligt fler.

– Det känns väldigt roligt att få bli en del av A-lagstruppen och det är dröm som går i uppfyllelse, att få göra det i klubben jag följt sedan jag var liten gör det naturligtvis extra speciellt. Jag kommer att jobba stenhårt för att kunna ta en plats i laguppställningen och även om jag vet att det kommer att bli tufft känner jag att jag har potentialen att göra det, säger Oskar Magnusson i en kommentar.

Båda spelarnas kontrakt gäller till våren 2021.

FAKTA / #29 Eric Engstrand
Forward, vänsterskytt
Född: 2000-05-18
Födelseort: Varberg
Längd: 194 cm
Vikt: 96 kg
Moderklubb: Hanhals IF
Klubbar i karriären: Hanhals, Frölunda, Malmö Redhawks.
Aktuell: Skriver på ett ettåskontrakt med Redhawks.

FAKTA / #58 Oskar Magnusson
Forward, vänsterskytt
Född: 2002-01-31
Födelseort: Trelleborg
Längd: 179 cm
Vikt: 75 kg
Moderklubb: Trelleborg
Klubbar i karriären: Trelleborg, Malmö Redhawks.
Aktuell: Skriver på ett ettåskontrakt med Redhawks.

Spelarprofil Eric Engstrand
Spelarprofil Oskar Magnusson

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners