LYLE, LYLE CROCODILE, HALLOWEEN ENDS och TICKET TO PARADISE bland februaris DVD- och Blu-ray-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Februari är en riktigt fullmatad filmmånad.  Familjefilmer som Stinkisarna, En annorlunda värld, Tassar av stål, en ny LasseMajas detektivbyrå och Lyle, Lyle, Crocodile. Skräckavslutning med the final girl som nu blivit the final grandmother: Halloween Ends. Och en av de största franska deckarna spelas av en av de (bokstavligen) största franska skådespelarna. Gérard Depardieu är Kommissarie Maigret.

Nu är det inte deckare utan feelgood som är världens största bokmarknad. En av de största feelgood succéerna, Mrs. Harris, har nu blivit film. Missa inte underbara Leslie Manville i Mrs. Harris Goes to Paris. Och ja, hon är suverän i deckargenren också (Sherwood och Dödligt kapitel finns på SVT play). Mrs. Harris är banbrytande i sin genre – bland annat genom att hon faktiskt arbetar ihop pengar till sin klänning själv. Pretty Woman är så ute!

Roberts och Clooney får en andra chans

Med det sagt … Julia Roberts är hemma igen. I romcom genren som gjorde henne berömd. Tillsammans med George Clooney. Som hon haft ihop det med förr. På film, alltså … I Ticket to Paradise spelar de gamla filmstjärnorna ett frånskilt par som får en andra chans.

Italienarna har sin egen speciella infallsvinkel till romance och superhjältestatus – vilket vi får se i Kärlekens hjältar. Ciao filmmys med riktigt bra film! Och visst är dansk film ”still going strong”, speciellt när Sofie Gråbøl är involverad. Spana in hennes prestation som Inger och Rose i filmen Rose.
Slutligen, inte en månad utan en ”based on a true story”. Inget är väl vansinnigare än att en av de mest kända kungagravarna varit ”förlagd” i mer än 500 år … och att en amatörarkeolog hittar honom. Filmen The Lost King är baserad på boken The King’s Grave: The Search for Richard III av Philippa Langley och Michael Jones. Sally Hawkins (känd från Paddington och The Shape of Water) är mycket sympatisk i huvudrollen.
Allt detta och mycket mera under februari månad.
Smaklig filmfest och glöm inte att fira Valentine’s Day med fint filmkalas!

6 februari
The Old Way
Prey for the Devil
Tassar av stål
Året jag slutade prestera och började onanera

13 februari
Anklagelsen
En annorlunda värld
En sekund av lycka
LasseMajas detektivbyrå – skorpionens gåta
The Lost King
House of the Dragon
Maigret
Rose
Stinkisarna
Ticket to Paradise

20 februari
Black Panther: Wakanda Forever
Lyle, Lyle, Crocodile
Skolan vid världens ände
The Woman King

24 februari
Can You Keep a Secret
The Came You

27 februari
Detective Knight: Rogue
Halloween Ends
Kärlekens hjältar
Mrs. Harris Goes to Paris

print

Våra samarbetspartners