LUSTANS LAKEJER, Plan B, Malmö den 17 december 2022 – gammalt och nytt med legenderna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I Skåne har vi ett dedikerat gäng som kämpar på och arrangerar en hel del konserter i synthen och electrons tecken och de kallar sig för Neostalgia. Denna kväll hade de bjudit in genrens flaggskepp från huvudstaden Lustans Lakejer samt de lite mer lokala Machinista till mysig klubbkväll på Plan Bs lilla scen.

Först ut var 10-års jubilerande Machinista vars kanske lite mörka men dock dansvänliga set fick igång publiken på ett önskvärt sätt. Mest jubel väckte nog avslutande Dark Heart Of Me.

Utrymmet framför scenen vid Plan B:s lilla scen är inte stort så att säga annat än att det var rätt så packet känns ju självklart när Lustans Lakejer kom igång. Lustas Lakejer körde igång med Drömmar dör först vilken följdes av titelspåret från senaste albumet Mörk Materia. Det spelades ju en hel del låtar från denna platta. Men självklart fick publiken njuta av gamla godingar som Begärets dunkla moln, Stilla nätter, Rendezvous i Rio samt extranumret Diamanter. Det var inte en speciellt lång spelning men hur var det Magnus Uggla sa, “Underbart är kort” eller…

Johan Kinde är ju inte bara frontfigur och ledare för gruppen utan även författare och detta märks när han talar till publiken – allt är ju intressant. Nu ser man fram till nästa gång och hoppas ni också kommer.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners