LUSTANS LAKEJER, Slagthuset, Malmö den 13 oktober 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lustans Lakejer – “En Plats i Solen” 35 år

​Att det verkligen gått 35 år sedan det klassiska albumet En plats i solen släpptes är svårt att tro men nu är det som der är. Hur firar man nu då detta. Jo, man samlar i hop folk från det gamla gänget och kryddar med Japan-legenden Richard Barbieri som för övrigt producerade plattan och ger sig ut på en mindre turné runt Norden.

Premiär

Turnépremiären är här på Slagthuset i Malmö i kväll. Så det var ju en mycket förväntansfull publik som välkomnade gruppen som körde igång med det instrumentala introt titelspåret En plats i solen. Sen stegade frontfiguren Johan Kinde fram på scenen till tonerna av Drömmar dör först.

Efter alla dessa år har man glömt hur vemodet hänger över plattan men som Johan sa den skrevs strax efter att den första kärleken tagit slut blott 19 år… En cyniskt romantiker och inte som i dag en romantisk cyniker. Läppar tiger, ögon talar känns fortfarande det starkaste spåret fast det var först när tonerna till En främlings ögon startade som den sittande publiken äntligen kom upp på fötter och släppte loss lite. Med detta avslutades hyllningen till plattan En plats i solen. Med saxofonisten Lisen Rylander i bandet påminner soundet väldigt mycket om Roxy Music och Spandau Ballet.

Nostalgi

Efter en kort paus kom bandet ut igen och körde i gång med klassikern Diamanter och efter det var det dags för Tom Wolgers att äntra scenen med den tidiga Rendez-Vous i Rio som följdes upp av en hel del klassiska Lustans Lakejer hits. Kvällen avslutades bl.a. med Begärets dunkla moln och Vackra djur gör fula saker från plattan Åkersberga som kom i slutet av förra decenniet.

Lustans Lakejer 2017 består av:
Johan Kinde (sång)
Christer Hellman (trummor)
Richard Barbieri (synthesizers)
Tom Wolgers (synthesizers)
Anders Ericson (gitarr)
Julian Brandt (bas)
Fredrik Hermansson (klaviatur)
Lisen Rylander Löve (saxofon)

Foto: Michael Lindström

skriven 2017-10-13

print

Våra samarbetspartners