LUSTANS LAKEJER, KB, Malmö den 27 juni 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Streamad konsert:

Så var det dags för 80-tals posörerna från Åkersberga, Stockholm att återigen besöka Malmö och kliva upp på Kulturbolagets numera rikskända scen. Väl där är det dags för alla gamla konserttörstande synthare att tillfälligt räddas från sin liveabstinens.

Loungigt arrangemang och förinspelade applåder

Johan Kinde och hans Lustans Lakejer körde igång med en knippe låtar från den självbetitlade debuten och uppföljaren Uppdrag i Genève. Även nyare alster som Förbjuden frukt från senaste albumet Elixir fick plats i kvällens setlista. Som ni kan se nedan så var det idel klassiker som publiken bjöds på.

Arrangemanget på Paradisets portar kändes ganska loungigt, och de förinspelade applåderna som dök upp då och då kändes lite märkliga i början men gav i slutänden trots allt en del livekänsla. Det blev även premiär för den sprillans nya osläppta låten Tiden är en obarmhärtig älskarinna från det kommande ännu obetitlade albumet.

Betonade det allvarliga läget

Johan Kinde var väldigt öppen med hur allvarligt läget är och speciellt för alla artister som blivit berövade på sitt levebröd under denna pandemi Han påpekade därför vikten av att swisha in valfritt belopp till numret som dyker upp på skärmen då och då. Och man kan ju även swisha in en virtuell öl eller två både till bandet och sig själv.

Efter konserten samtalade Johan Kinde och trummisen Christer Hellman med Håkan Bladh alias Dr Rock.

Skriven 2020-06-27

print

Våra samarbetspartners