BONES AND ALL – skräckupplevelse inbäddad i kärlekens magnetism

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Luca Guadagnino
Skådespelare: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance, Kendie Coffey, André Holland
Premiär: 2022-11-25
Betyg: 4

I östra USA bor Maren (Taylor Russell) med sin pappa, de båda lever i samhällets utkant, geografiskt och fysiskt. Maren har en egenhet som inte direkt gör livet lätt för sig och hennes far men speciellt inte för de som hamnar på menyn.

När så hennes unga pappa kastar in handduken och lämnar henne vind för våg står hon stapplande på egna ben i några minuter men resolut ger hon sig iväg på sitt sökande efter sin mor och kanske finna svar på alla sina frågor.

Roadtrip genom 80-talets USA

Längs hennes färd möter hon den karismatiske men ensamma Lee (Timothée Chalamet.) En tonåring med samma egenheter som Maren och på eget initiativ förvisad från sitt hem och sin familj. Tillsammans ger de sig ut i en stulen pickup på en roadtrip genom 80-talets USA, utan mobiler och utan Google maps.

På gränslandet av det förbjudna

På den karja vägen möter de två andra med samma egenheter och drifter. Men vad är det då för drifter och egenheter de båda bär på? Det utkristalliseras i ett fränt bildspråk vid mötet med Sully (Mark Rylance), vars gestaltning briljerar på gränslandet av det förbjudna, mötet mellan äldre man och ung flicka, vänskap, anknytning, besatthet och åtrå. Alla dessa ingredienser hjälper till att skjutsa historien framåt i en skräckupplevelse om köttets lustar inbäddad i kärlekens magnetism mellan Lee och Maren.

Lagom till julens frosseri

Bones and All är en film om kärlek och skräck, regisserad av Luca Guadagnino (Call Me by Your Name och vann Silverlejonet för bästa regi på Venedigs Filmfestival tidigare i år och nu går den upp på menyn lagom till julens frosseri.

print

Våra samarbetspartners