SONIC THE HEDGEHOG

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Jeff Fowler
I rollerna: James Marsden, Jim Carrey, Adam Pally, Tika Sumpter, Neal McDonough

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2020-02-19

Filmen Sonic the Hedgehog baseras på Segaspelet med världens snabbaste igelkott från South Island. Nu är det dags att skapa en ny hajp runt spelet från 1991. Men när faran är påtaglig tvingas Sonic använda sina magiska ringar som tar honom till Green Hills, en pittoresk by utanför San Francisco där den lokale polischefen Tom Wachowski (James Marsden) fördriver dagen likt alla andra dagar med att äta donuts och se på asfalt.

Medan Sonic försöker acklimatisera sig så gott det går i det lilla samhället gör sig ensamheten ganska påtaglig. Att vara ensam utomjording med superegenskaper är inte alltid så kul om man inte har någon att tala med, och när frustrationen råkar bli allt för stor och staden slås ut i ett oförklarligt strömavbrott, orsakat av Sonic sätter regering in det ondskefulla geniet Dr. Robotnik (Jim Carrey) i jakten på den blåa igelkotten.

Det är action i trippla överljudsfarter där Speed från 1994 refereras till både som film och hastighet. Det hela är så klart välproducerat och gjort enligt välbeprövade formler, men när de svenska unisona rösterna läggs på försvinner magin.

Jim Carrey på svenska blir mer platt än levande trots alla hans egenheter och trots att han har tonat ner sina grimaser. Det är synd, för jag tror även hela familjen hade kunnat få mer ut av en film som nu endast når den mycket unga gruppen av hängivna och nyvunna Segaspelare.

Skriven 2020-02-13

print

Våra samarbetspartners