BARBARIAN – mer och mer (lång)sökt för varje minut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Zach Cregger
Skådespelare: Georgina Campbell, Bill Skarsgård, Justin Long, Matthew Patrick Davis, Richard Blake
Land: USA
År: 2022
Genre: Skräck, Thriller
Längd: 102 minuter
Visas på Disney+
Betyg: 2

Inledningen, då Bill Skarsgård är med, är ganska intressant, sedan blir det hela allt mer sökt för var minut som går.

Och är man inte rätt trött på skräckfilmer där någorlunda intelligenta människor alltid går in i ett mörkt rum, där dom vet att potentiell stor fara ligger och lurar? Och inte bara en gång, de jävlarna lär sig ju aldrig av sina misstag!?

Något väntar i källaren

Två personer, gestaltade av Georgina Campbell och Bill Skarsgård, tycks ha blivit dubbelbokade till ett Airbnb-boende (Airbnb = Air Bed and Breakfast) i någon förort till Detroit. Samtidigt som de försöker reda ut det hela, väntar något i källaren på dem.

Och för er som inte är familjära med konceptet Airbnb, ytterligare lite information, saxad från nätet:

“Airbnb är en nätbaserad förmedling av övernattning för resande. Värdar som är med i Airbnb hyr ut allt från en madrass på golvet till villor på Rivieran. Priset sätter värdarna själva.”

Veritabel kraschlandning

Dessvärre består denna film av tusen frågetecken och då syfter doktorn inte enbart på huvudpersonernas irrationella beteenden och liknande skräckfilmsklichéer. Nej, det är bara förnamnet. Varför finns det exempelvis ett helt funktionellt fungerande hus på en gata fullt av totalt fallfärdiga dylika? Bara en av mängder frågor.

“Barbarian” håller hyfsad nivå nästan halvvägs, sedan går det utför, ganska rejält dessutom – och det hela slutar med en veritabel kraschlandning.

print

Våra samarbetspartners