ROYNE MERCURIO : HERREGUD & CO VYKORTSBOK II – härlig vykortsbok att dela med sig av

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Libris
Serie: Herregud & Co (del 2)
Genre: Skrivböcker & kalendrar
Antal sidor: 40
Format: Häftad
Utgivningsdatum: 2022-09-06

“Javisst ska du leva!” utropar omslaget. “Hippeligrattishurra!” förkunnar nästa uppslag.
De positiva tongångarna förstärks av att orden utropas av gulklädda seriefigurer med små, pinniga ben och dubbelt så långa och mycket kramiga armar – som är fulla av blomster. Figurerna har stora ansikten med glada munnar och stora, soliga ögon som påminner lite om perfekt stekta ägg. Ögon som måhända inte ser allt i rosenrött, men de missar aldrig solglimtarna!

Alla kan behöva lite hippelihopp

En vykortsbok är egentligen som en vanlig bok – du kan ha den och mysa med den precis som en vanlig konstbok eller bilderbok med fina illustrationer – men det går att riva ut de kvadratiska, extra tjocka sidorna och skicka till en vän. Som behöver glädje och uppmuntran. Eller ett hippeligrattis. Eller bara ett kort därför att. Alla kan behöva lite extra hippelihopp i livet ibland.

Lycka är dubbel knäppning …

“Lycka är att hitta någon som är lika knäpp som man själv!” förkunnar två glada seriefigurer som håller i ett hjärta tillsammans. Det här är ett kort för kompisen som uppskattar att knäppighet är en komplimang, inte en förolämpning. Dubbel knäppning gör allt dubbelt så kul.

Dags att fira!

“Livet ska inte bara levas, det ska firas också!” förkunnar tre dansande figurer med stora, soligt glada ögon. Vem blir inte glad av ett sådant dansparty? Man kan nästan höra musiken dunka på ut från bilden.

Favoritkortet ska givetvis inte skicka bort. Det ska ramas in för egen del.
“Upp ska man inte ge! Upp ska man ta sig!”
Så himla smart.

Alla hjärtan för alla

“Den stora kärleken byggs av många små kärleksfulla handlingar …” illustrationen där den gula, glada seriefiguren bygger ett jättehjärta av många pyttesmåhjärtan … är bästa alla hjärtans dag kortet någonsin.

Blir allt bättre med bacon … eller ketchup?

Är bara lite tveksam till vem som ska ha hyllningen: “Du är som bacon! Allting blir bättre med dig!”. Visst är det kul med illustrationen, som ger illusionen av bacon och ägg. Men … om man inte gillar bacon alls?

Blir allting bättre med bacon? Har aldrig hört det talesättet. Har däremot hört att allting blir bättre med ketchup, att allting blir bättre med enhörningar och att allting blir bättre med smör och kärlek.

Men om du kärleksfullt bakar smördegskakor och kavlar ut dem och stansar ut smaskiga enhörningar … Dekorera dem inte sedan med ketchup. De blir inte bättre.

Ju mer man delar med sig

På det hela taget en härlig bilderbok, att ha själv, och att dela med sig av. Man vill egentligen dela med sig av så många bilder att hela boken passar att skicka till de extra speciella vännerna på deras Hippeligrattishurra-dag!

Må era dagar fyllas av skutt och skratt och unna er en stund med oemotståndliga seriefigurer med solgula ögon – sol ute, sol inne, sol i minne och sol i sinne!

Mercurios soliga seriefigurer finns i fyra evigheter

Roine Mercurio är illustratör och kommunikatör som varje dag gör världen lite vackrare varmare och vänligare. Och lite knäppare. På ett bra sätt. Som vego-bacon. Kan du inte få nog av Mercurios soliga seriefigurer? Det finns hela fyra evighetskalendrar där man kan bläddra fram en ny bild varje dag på året. Och Roine Mercurios Facebook och Instagram uppdateras hela tiden med härliga knäppigheter som älskas av hundratusentals fans.

print

Våra samarbetspartners