MARTIN WIDMARK : STORA BOKEN OM LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ – en magnifik jubileumsvolym med guldkant

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: LasseMajas Detektivbyrå
Illustratör: Helena Willis
Genre: Deckare & kriminalhistorier
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 96
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-10-10

LasseMajas detektivbyrå firar tjugo år med en magnifik inbunden jubileumsvolym med guldkant. Författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis har tillsammans skapat deckarhistoria – och ett slags svenskt Midsomer. För hur många briljanta brott kan egentligen planeras och utföras i lilla Valleby?

Valleby ser ut som en sömnig och idyllisk småstad från svenskt 1950-tal. Persongalleriet består av idel excentriska, egensinniga och egendomliga vuxna. Fast Lasse och Maja är ändå vuxnast av alla invånarna.

Det är just myllret av invånare som är attraktionen med Valleby. En massa knasiga karaktärer återkommer i bok efter bok, samtidigt som persongalleriet hela tiden byggs ut.

Unik lokalfärg

I jubileumsboken intervjuas en lång rad kända karaktärer från Valleby, alla de som ger LasseMaja serien en sådan unik lokalfärg. Visste du förresten att det finns en ledtråd till vad brevbäraren Franco Bollo jobbar med i hans namn? Namnet betyder frimärke … Vad ligger var och vilka mysterier har utspelat sig på olika platser? Det blir kartor och rundvandring och quiz.

Deckarskola för små Bacons

På senare år har tvillingarna Bacon fått en egen spin-off serie där de löser vardagligare gåtor och mysterier – och givetvis finns det en liten deckarskola med om hur man blir en bra deckare. För alla små Bacons därute. Det gäller att ha huvudet på skaft och sålla agnarna från vetet. Annars är snart det kokta fläsket stekt.

Hyllning till Valleby

Det här är en härlig hyllning inte bara till Lasse och Maja utan till hela Valleby. Widmark och Willis har hittat guld. Nu är det bara att gräva vidare i Valleby – kanske i tjugo år till?!

print

Våra samarbetspartners