BULLET TRAIN – Brad Pitt och actionstory som på räls utan alltför mycket störande dialog

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: David Leitch
Skådespelare: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji
Premiär: 2022-08-05
Betyg: 3

Det finns ett talesätt som säger “What you see is what you get”. Det vill säga, du får dig till livs vad reklamen i eldskrift basunerar ut på himlen.

Ibland är tyvärr reklamen något haltande till filmer som egentligen har en annan målgrupp än den som köper reklamen. Skräckfilmer får ibland en dålig start just därför att de saluförs i fel genre. Bänkar ni er på Bullet Train för att få inmundiga actionkomedi i rikliga doser, som ligger svindlande nära överdosering har ni emellertid kommit på rätt film. Storyn går bokstavligen på räls till stor del därför att den till hundra procent begränsas just till en innehållsrik men lite för lång tågfärd.

Ifrågasätter sitt kall som yrkesmördare

Vi befinner oss på snabbtåget till Kyoto som visar sig likna en kongress för yrkesmördare som befinner sig på tåget av en gemensam nämnare. Mest namnkunnig är Brad Pitt som Ladybug ett proffs som börjar ifrågasätta att hans yrke verkligen är ett kall men efterhand presenterar sig den ene passageraren efter den andre som verksam i samma bransch.

Tempo i jämna steg med snabbtåget

David Leitch (Deadpool 2 och Atomic Blonde) blandar och ger bland coola repliker, snabba klipp, häftiga karaktärer och jobbar på ambitionen att tempot skall hålla jämna steg med det framrusande snabbtåget, och han lyckas till viss del beroende på att använda konstgjord andning som hjälp.

Läskig varg i sockersöt fårförklädnad

Med andra ord är filmen tjugo minuter för lång. Om jag nu skall korka upp champagne för några av den mångfald av kändisar som passerar revy i mer eller mindre hög hastighet så har jag mycket roligt åt Aaron Taylor-Johnsson och Bryan Tyree Henry som två blodtörstiga livvakter. De funkar som yrkesmördarnas svar på Abbott och Costello. Den ene vet inget och den andre allt utom vad han talar om.

Jo förresten Joey King är också en tillgång som läskig varg i sockersöt fårförklädnad.

Vill man ha action utan alltför mycket störande dialog får den här rullen er att känna det som en katt hade gjort om han blivit inlåst i en mjölkaffär.

print

Våra samarbetspartners