MALMÖ REDHAWKS: Poängdrottning klar för Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 9 oktober är det dags för premiär i DamEttan Södra, när Redhawks ställs mot seriefavoriten Frölunda. Ett flertal pusselbitar finns att lägga i det lagbygge som som ska vara på plats till dess – och nu är säsongens första nyförvärv klart. Den 26-åriga forwarden Silke Lave Glud har skrivit på för Redhawks.

– I Silke får vi in en forward som verkligen har näsa för målet, något hennes facit i den danska ligan verkligen vittnar om. Hon kommer också hit med stor rutin från högsta internationella nivå då hon varit en framträdande spelare i det danska landslaget i så väl VM som OS. Silke kommer att bli en viktig spelare för oss och med henne på plats kommer vi nu fortsätta att bygga truppen som ska göra det för oss till den kommande säsongen, säger Ellinor Rydell, huvudtränare och sportchef för Redhawks damer.

Silke Lave Glud kommer närmast från spel i Rödovre, där hon dominerade stort i den danska ligan under fjolårssäongen – något hennes 95 poäng – fördelat på 52 mål och 43 assist – på bara 19 matcher inte minst vittnar om. Notering var den överlägset bästa i ligan, där tvåan – lagakamraten Emma Russell – svarade för lite drygt hälften av Lave Gluds poängskörd.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Malmö och spela för Redhawks. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och professionellt intryck av klubben och det här känns som helt rätt steg att ta i min karriär. Jag kan knappt bärga mig inför att säsongen ska dra igång och jag kommer verkligen att ge allt för skölden där ute på isen, säger Silke Lave Glud själv i en kommentar.

Kontraktet gäller över de två kommande säsongerna.

FAKTA / Silke Lave Glud
Född: 1996-03-03
Längd / vikt: 175 cm / 60 kg
Position: Forward
Fattning: Vänster
Klubbar i karriären: Hvidovre, Herlev, Luleå, Rödovre. Meriter: VM-spel 2021, OS-spel 2022, Poängligavinnare i danska ligan 2021 och 2022
Aktuell: Förstärker Redhawks i DamEttan och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners