MALMÖ REDHAWKS: Kontraktsförlängning för Peter Andersson

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under de tre senaste säsongerna har Peter Andersson varit huvudtränare för Redhawks SHL-lag. Ett år återstod på hans kontrakt, men nu förlängs det med ytterligare två säsonger.

– Peter har verkligen visat att han är en av SHL:s och hela Sveriges främsta tränare. Under den tid han har varit hos oss har han gjort ett jättebra jobb med laget och vi är övertygade om att han är rätt tränare för att vi ska bli ännu bättre. Dessutom är stabilitet och kontinuitet något vi tror mycket på och vi vill fortsätta att arbeta långsiktigt, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under sin tid som huvudtränare har Peter Andersson fört Redhawks till tre raka SM-slutspel, varav två semifinaler, och under de två senaste säsongerna har Redhawks placerat sig som ett topp 6-lag när SHL:s grundserie har summerats.

– Klubben med hela organisationen och truppen, med spelare och ledare, har tagit små kliv framåt och känslan är att vi är på rätt väg, säger Peter Andersson själv, och fyller i;

– Min känsla att fortsätta är positiv och jag ser många killar som vill bli bättre och som vill försöka nå en jätteframgång i den här klubben. Ambitionen och visionen att vinna finns. Klubben känner att jag kan vara en av personerna som ska driva oss dit och det känner jag också, att jag kan ge det som behövs för att nå de målen.

Peter Andersson är väl medveten om det är tufft att gå hela vägen, men vet också hur han vill göra för att ta sig dit.

– För mig är det viktigt att sätta sig ner och gå igenom var man befinner sig, vart man ska och hur man ska nå dit. Det är inget lätt pussel att lägga. Alla lag vill nå samma mål och det är en oerhörd konkurrens, men jag känner att det finns ett driv i föreningen som är lockande. Och jag känner samma driv för att fortsätta den här resan.

Det nyskrivna kontraktet innebär att Peter Andersson kommer att leda Redhawks över säsongen 2021-22.

FAKTA / Peter Andersson
Huvudtränare
Född: 1965-08-29
Födelseort: Örebro
Klubbar som tränare: Malmö Redhawks, Örebro, Lugano.
Klubbar som spelare: Örebro, Färjestad, Malmö, New York Rangers, Binghampton Rangers, Florida Panthers, Düsseldorf, Lugano.
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med Redhawks till och med säsongen 2021-22.

Redhawks tränarstab
Peter Andersson
Jesper Mattsson
Martin Filander
Henning Sohlberg
Freddie Sjögren

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners