MALMÖ REDHAWKS: Målvaktssidan klar – för de två kommande säsongerna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks målvaktspar under de två kommande säsongerna består av Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp. Den senare har i dag förlängt sitt avtal med ett år till.

Den dubbla SM-guldvinnaren Nihlstorp, 34, flyttade hem till moderklubben sommaren 2016 och tillsammans med Alsenfelt tog han Redhawks till SM-final under blott klubbens andra SHL-säsong sedan återkomsten till högstaserien. Under den gångna säsongen blev det bara två seriematcher innan Nihlstorp tvingades till operation.

– Det är i Redhawks jag vill vara, det är den klubben som finns i mitt hjärta. När möjligheten dök upp att förlänga mitt avtal så var det inget att tveka på, säger Cristopher Nihlstorp själv, som nu är helt återställd efter sin skada;

– Jag har jobbat upp kroppen och känner mig riktigt fräsch. Nu vill jag bygga vidare på den träning som tog mig tillbaka till speldugligt skick igen och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Jag känner en stor lust inför att dra igång försäsongsträningen på måndag, fortsätter han.

Cristopher Nihlstorps meritlista är lång. Redan i unga år var han med om att vinna två silvermedaljer på J20-nivå med Redhawks. Gulden skulle komma längre fram i karriären. Såväl 2011 som 2015 blev han Svensk Mästare och 2014 vann han AHL-slutspelet Calder Cup med Texas Stars.

– I Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har vi i mina ögon Sveriges bästa målvaktspar. Efter hans operation har vi diskuterat att förlänga och det känns riktigt bra att vi får behålla våra målvakter i två år framöver. ”Stoffe” har dessutom sett väldigt bra ut sedan han kom tillbaka från sin skada och det syns på honom att han längtar efter att dra igång träningen inför den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

I samband med att Cristopher Nihlstorp förlänger sitt kontrakt står det också klart att Tex Williamsson, 27, lämnar klubben för spel i Tingsryd.

– Tex är en jättebra målvakt, men i den situation vi befinner oss i nu kan vi inte garantera honom den speltid han behöver för att fortsätta att utvecklas. Vi önskar honom ett stort lycka till i den framtida karriären, säger Sylvegård.

FAKTA / #41 Cristopher Nihlstorp
Målvakt, högerfattad
Född: 1984-02-16
Födelseort: Malmö
Längd / vikt: 190 cm / 87 kg
Moderklubb: Malmö Redhawks
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Osby, Mörrum, Nybro, Rögle, Jonstorp, Växjö Lakers, Färjestad, Dallas Stars, Texas Stars.
Meriter: SM-guld 2011 och 2015, AHL-mästare 2014, avancemang till SHL 2008, JSM-silver 2002 och 2004, , JSM-brons 2013, TV-pucken brons 2010.
Aktuell: Förlänger sitt Redhawkskontrakt med ytterligare en säsong, till 2020.

Redhawks 2018-19
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt

03 Malte Setkov
06 Stefan Warg
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
36 Anton Öhman
42 Niklas Arell
59 Anton Mylläri

08 Johan Olofsson
09 Frederik Storm
10 Robin Alvarez
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
26 Axel Wemmenborn
27 Daniel Zaar
29 Marcus Sylvegård
43 Nichlas Hardt
51 Emil Sylvegård
63 Fredrik Händemark
91 Max Görtz

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners