CAMILLA BRINCK : MUSSE & HELIUM: EN OVÄNTAD VÄNDNING – ny cliffhanger för de charmiga mössen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Musse & Helium (del 7)
Genre: Fantasy & magisk realism, Barn
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 200
Format: Inbunden
Utgivningsdatum:2022-06-07

När vi lämnade Musse och Helium i slutet av den förra volymen så befann de sig på en mystisk och ogästvänlig ö, tänk TV-serien Lost, omringade av den mytomspunne bad boy beatlen Bulldozer (ja, han är en skalbagge) och hans fruktade fladdermössväktare, som kan flyga och tricksa utan “super hero suits”. Hur ska det gå? Spänningen är olidlig!

Som utlovat i titeln En oväntad vändning så blir det en oväntad vändning. Kommer man in på spoilervarning här … ? Faktum är att omslaget i sig kan gå under rubriken spoilervarning – för visst ser det ut som om Musse och Helium är på Liseberg (minus Lottas allsång och gröna kaniner)?!

En ny cliffhanger i väntan på nästa volym

Den hemliga delen av den hemska ön visar sig vara ett paradis. Men bara det fåtal som passerar testet (som Musse och Helium och deras kattvän Sigge) får uppleva detta. Alla anda får respass och fortsätter att spinna vidare på “bad beatle Bulldozer” myten. Men det är jobbigt att vara en väktare, och Bulldozer har skapat sin charad för att försvara sin älskade ö mot verkliga hot – som inte bara spelar “bad boy” utan som är farliga på riktigt. Ska Musse och Helium kunna hjälpa sin nya vän och rädda ön? Och kommer de att hitta sina försvunna föräldrar? Det blir en ny cliffhanger i väntan på nästa volym …

Två charmiga möss i huvudrollerna

Som väntat får vi en explosion av färgglada illustrationer och skojiga replikskiften. Det är två charmiga och lojala möss som innehar huvudrollerna. Musse och Helium har en sådan fin relation och tar alltid hand om varandra och sina vänner – och de har lätt för att skaffa nya vänner. Boken passar utmärkt för högläsning, det är så roligt att göra alla rösterna och man kan utnyttja ordlekar och dialoger för maximal komisk effekt.

Musse och Helium – välkomna tillbaka!

print

Våra samarbetspartners