CAMILLA BRINCK : (MUSSE & HELIUM) DEN HEMLIGHETSFULLA VÄRLDEN – busigt, virvlande färgstarkt och mycket humoristiskt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Musse & Helium (del 6)
Läsålder: 6-9 år
Genre: Fantasy, Barn
Antal sidor: 213
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-06-28

Sveriges mesta möss-musikaliska författare är tillbaka med en ny serie i fablernas underbara fantasyvärld!

Camilla Brincks inneboende möss, Musse och Helium, har precis kommit hem från ett halsbrytande äventyr i Djurvärlden. Ett äventyr som de i detalj har berättat om för Camilla, och hon har skrivit om ALLT som de båda mössen har haft för sig i hela fem böcker. Blev det ett lyckligt slut, eller … ?! Nej, faktiskt inte helt och hållet, det blev en cliffhanger när det gäller det största målet med resan!

Portaler mellan olika världar

Musse och Helium räddade guldosten från de illvilliga duvjägarna i den förra bokserien, men de spanar fortfarande efter sina försvunna föräldrar i denna nya serie, som utspelar sig i Människovärlden, alltså i vår värld.

Det finns portaler mellan en massa olika världar och även en mellanvärld med olika portaler – ungefär som i Narnia-klassikern Min morbror trollkarlen.

Excellent underhållning för högläsningskvällar

Äventyret är busigt, virvlande färgstarkt och mycket humoristiskt. Det märks att Musse och Helium debuterade i en ljudbok en gång i tiden, dialogerna är fulla av briljant komik, tungvrickeri, lekfullt vridande på knepiga ord, diskussioner om konstiga ordspråk och skojiga missförstånd.

Det här är excellent underhållning för högläsningskvällar! Manuset är färdigt och klart och det finns massor av roliga röster att göra! Dessutom kan man njuta av närapå psykedeliskt färgglada, fantasifulla bilder som inte är av denna världen. Bokstavligen.

Cliffhanger på mystisk ö

Som en solid grund för äventyret ligger sammanhållning och vänlighet och att Musse och Helium och deras vänner alltid tror på sig själva, på varandra och kämpar vidare – tillsammans. Ett bra budskap om något – plus att Helium ser till att packa med vattenflaskor till alla, så att de inte blir dehydrerade under resans gång. Också en bra sensmoral – om än mera praktisk än livsfilosofisk.

Slutet är … en cliffhanger! På en mystisk ö. Som tagen ur J.J. Abrams tv-serie Lost. Men Camilla Brinck brukar ha mer koll på sina intriger och sin planering och upplägget i denna pilot-bok i den nya Musse & Helium-serien bådar mycket gott för framtiden. Magi finns överallt. Även i vår värld. Och … som bevis på det kommer det en mössig, busig uppföljare våren 2022.

Vad är det som Musse brukar säga?
– “Den som väntar på något gott väntar alltid för länge!”
Men om godiset verkligen levererar, så varar det också länge!

print

Våra samarbetspartners