CAMILLA BRINCK : MUSSE & HELIUM DEN SISTA KAMPEN – färgstark humoristisk fantasy med mycket charmiga gnagare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Musse & Helium (del 5)
Genre: Fantasy & magisk realism
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 191
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2020-10-28

Camilla Brinck – artist, låtskrivare, producent och DJ. Och sambo med två egensinniga små möss vid namn Musse och Helium. Sedan 2016 har Camilla skrivit om deras halsbrytande äventyr och succén är given. Camilla förekommer faktiskt själv i serien, hon byter hårfärg då och då (mössen får välja färg!) och hon oroar sig när Musse och Helium är ute på äventyr.

Tar hjälp av katten Sigge

Musse och Helium är inga vanliga små möss. De kan tala och de har en osviklig modekänsla vilket visar sig i deras klädstil – och de är också prins och prinssessa i en hemlig fantasyvärld som behöver räddas.

Till sin hjälp har de bland andra katten Sigge som också lever i vår vanliga värld under hemlig identitet, och han låtsas att han är intresserad av att jaga möss och att han inte kan tala, medan han håller ett öga på de båda kungliga mössen.

Hjälpare eller stjälpare

Musse och Heliums uppdrag är att hitta den magiska guldosten, men de vill väldigt gärna också hitta och rädda sina föräldrar. I fantasyvärlden finns det goda och onda karaktärer, hjälpare och stjälpare, men det är inte alltid så lätt att se vem som är vem. Duvjägarna ska vara onda – men i Den sista kampen träffar Musse och Helium en duvjägarunge som inte vill göra elaka saker och de blir vänner.

Den sista kampen är den avslutande delen i en serie på fem böcker. Första uppdraget är nu avklarat, men Musse och Helium kommer att komma tillbaka – de har fortfarande inte hittat sina föräldrar, och detta kommer att bli nästa äventyr i serien.

Många ordvitsar i handlingen

Från början var Musse och Helium ljudböcker – och det märks fortfarande att detta är en mycket audioorienterad upplevelse, boken är som gjord för högläsning. Det finns många roliga dialoger, som med fördel kan ageras ut med olika röster. Det finns också många ordvitsar och dubbeltydigheter i handlingen – som när Musse ska använda “list” och han tänker på den typen av list som finns hemma i Camillas vardagsrum …

Musse och Helium är för närvarande säkra hemma hos Camilla Brinck (som nu har fått blått hår, tack vare mössen), men snart kommer de att ge sig av igen på nya hemliga uppdrag.

Färgstarka, humoristiska böcker med mycket charmiga gnagare!

Skriven 2020-11-14

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners