LENA FURBERG : MULLE OCH VILDHÄSTARNA – humor i den här busponnyns bästa anda

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Egmont Publishing AB
Illustrationer: Lena Furberg
Serie: Mulles dagbok (del 6)
Genre: Sällskapsdjur, Barn
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 124
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2020-08-03

Visst är gräset grönare på andra sidan? Varför skulle annars människorna ha satt upp staket? Se där, visdom à la den busiga ponnyn Mulle!

Hur är livet “over there” i det förlovade landet?

I den här boken önskar sig Mulle ett äventyr och hans önskningar besvaras med råge. Han hamnar på andra sidan. Nej, inte på andra sidan staketet, utan på andra sidan Atlanten. Och det visar sig att gräset i alla fall inte är grönare på den amerikanska prärien än hemma i den trivsamma svenska hagen. Men Mulle får i alla fall ett äventyr, tillsammans med sin bäste vän kaninen Tulpanöra, och han får också en utomordentlig chans att bejaka sin inre vildhäst.

100% vildhäst … tills det är matdags

Mulles pappa Åskmolnet var en känd rodeohäst som fångades in bland de vilda mustangerna på prärien och sedan turnerade han runt i hela världen. Mulle är utseendemässigt mest lik sin mamma, ponnyn Smörblomma, men till temperamentet är han 100% vildhäst … Tror han. Tills han fått uppleva hur det fria livet på landet egentligen är. Inget rent vatten. Ibland inget vatten alls! Massor av onödigt promenerade för att hitta något ätbart. Och ingen som kammar ut manen … Mulle saknar sin egen människa Molly. Och sin älskade blå hink. Speciellt när den blå hinken är fylld med läcker, väldoftande, gul havre …

Hemlängtad och hemkära drömmar

Mulle drömmer om Molly. Hon har städat i hans stall och gjort fint i boxen med en hel säck gult spån och hängt upp ett fullt hönät och fyllt den älskade blåa hinken med minst ett kilo havre. Och så … blir drömmen en mardröm. Molly har köpt en ny fin ponny. En blank brun ponny med stjärna i pannan och fyra rena fina vita strumpor. En tävlingsponny. Inte en problemponny som Mulle. Mulle inser att han måste ta sig hem till Sverige och framför allt hem till Molly innan drömmen blir sann. För Mulle + Molly = Sant! Molly är Mulles människa, och det gäller att försvara sitt revir! Även om man råkat hamna på andra sidan staketet — eller andra sidan Atlanten…

Ett episkt Mulle-äventyr

Mulle och vildhästarna är ett episkt Mulle-äventyr helt i den här busponnyns bästa anda! “Larger than life” — och lite större än en vanlig ponny. Men ingenting är vanligt med Mulle — världens mesta häst. Massor av briljanta och humoristiska teckningar, situationskomik, vitsiga förvecklingar och tänkvärda filosofier om civilisationens fördelar.

print

Våra samarbetspartners