LENA FURBERG : MULLE OCH JULSHOWEN – fin berättelse med mycket julstämning och tänkvärt budskap

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Egmont Publishing AB
Serie: Mulles dagbok (del 4)
Läsålder: 6-9 år
Genre: Sällskapsdjur, Barn
Antal sidor: 100
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2019-09-16

Mulle och julshowen är ett helt fristående äventyr som är författat av Sveriges Mesta Häst: Mulle själv! (Egentligen är boken författad och illustrerad av Lena Furberg – Sveriges Mesta Häst-ritare!) Det här är ännu en charmig och rolig kapitelbok, där Mulle, känd från serierna i Min Häst, står i centrum.

Fördelen med en kapitelbok, skriven i dagbokstil, är att man får känna Mulle och hans tankar och bakgrund lite bättre. Han är mer än en busig ponny, han älskar verkligen sin Molly, på sitt eget sätt, och han vill verkligen göra Molly glad … så vad ska han hitta på i julklapp till sin egen människa?

Mulle är för busig

Molly vill helst av allt vara med i Luciatåget på ponnyklubben. Men de vill inte ha med Mulle, för han är för busig … Molly gråter när hon får beskedet på sin mobiltelefon. Mulle vill så gärna göra Molly glad igen, så han och kaninen Tulpanöra gör upp en plan för att ponnyn Boris, Mulles skötsamma alter ego, ska vara med istället …

Alltid redo för flykt

Mulle går så in i sin medgörliga Boris-roll att han låter sig stylas med lila glitter och en massa andra suspekta produkter och snart ser hovar, man och päls ut som om de tillhör en My Little Pony. Mulle skulle ha rullat sig direkt för att bli av med eländet. Och ätit upp alla pepparkakor i burken. Mulle går in i sin nya roll, med hull och hår och glitter, allt för att göra Molly glad. Fast hur länge kan Mulle lägga band på sin inre vildhäst? Mulle är ju alltid redo för flykt från alla upptänkliga faror, som grottlejon och sabeltandade tigrar och soptunnor och vattenpölar och prassliga chipspåsar som flyger runt i vinden …

Att vara sig själv håller bäst i längden

Mulle och julshowen är en underbart fin julberättelse som har så mycket julstämning och ett så tänkvärt budskap. Att vara sig själv håller bäst i längden – bättre än att vara Boris i alla fall!

Molly älskar ju sin busiga Mulle-ponny och det gör även publiken, som köpt popcorn och laddat mobilerna i väntan på att se vad Mulle ska bjuda på denna gång … De blir grymt besvikna när den skötsamme Boris kommer istället.

Är något i hästväg

Det här är en julbok som passar för alla djurvänner, inte bara hästbitna, med bra, lagom långa kapitel och härliga illustrationer och en fin sensmoral. Den här boken är något i hästväg. På alla sätt och vis!

print

Våra samarbetspartners