MALMÖ REDHAWKS: Ung forward klar för Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 21-årige forwarden Lukas Wernblom är klar för spel i Redhawks. Efter två säsonger som en av HockeyAllsvenskans poängstarkaste spelare blir han nu den som fullbordar Redhawks forwardsbesättning inför den kommande säsongen.

– I Lukas får vi in en ung och lovande spelare som visat prov på att han är en toppspelare i HockeyAllsvenskan, där han varit en producerande forward under sin tid i Mora. Jag har haft möjligheten att följa honom länge och jag känner också honom väl efter att ha haft honom som spelare under min tid i U18-landslaget, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander, och fortsätter;

– Han är en spelskicklig forward som även besitter en hög tävlingsnivå och en tjurighet som vi är förtjusta i. Det är kul att han vill komma till oss för att fortsätta sin utveckling i vår miljö och på så sätt kunna växa in i SHL-kostymen.

Efter att ha fått sin hockeyfostran i MODO:s organisation lämnade Lukas Wernblom Ångermanland under säsongen 2019/20. De två senaste åren har han spenderat i Mora där han svarat för 87 poäng på 99 matcher i HockeyAllsvenskan.

Wernblom har också fått känna på SHL-spel då han runt årsskiftet 2020/21 var inlånad till och spelade tre matcher för HV71. Nu är han redo för att slå sig in i ligan på allvar.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Malmö. Jag har fått en riktigt bra bild av klubben och ser fram emot att få komma ner och köra igång med grabbarna nu innan det väntar individuell träning i sommar. Det här är väldigt inspirerande och jag har siktet inställt på att ta nästa steg i min karriär, säger Lukas Wernblom själv och tillägger;

– Som spelare ger jag alltid 100%, oavsett om det är träning eller match. Jag gillar att ha puck, att vara delaktig i spelet och jag skulle säga att mina största styrkor ligger i offensiven, men jag sätter alltid det hårda jobbet i främsta rummet och prio ett är att alltid göra vad som krävs för att hjälpa laget att vinna.

Kontraktet med Lukas Wernblom är skrivet över de två kommande säsongerna och han kommer till Malmö Arena redan på onsdag.

FAKTA / Lukas Wernblom
Född: 2000-07-22
Födelseort: Örnsköldsvik
Längd: 176 cm
Vikt: 78 kg
Position: Forward
Fattning: Vänster
Moderklubb: SK Lejon
Klubbar i karriären: MODO Hockey, Örnsköldsvik, Västervik, Mora, HV71
Meriter: J20-guld 2017 och 2019, J18-guld 2017, J18-silver 2018, TV-puckensegrare 2016, WJC-brons 2018
Aktuell: Skriver på ett tvåårskontrakt med Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners