MALMÖ REDHAWKS: Utökad satsning på damhockeyn

Klicka på bilden, för att se hela bilden

För två säsonger sedan startade Malmö Redhawks upp ett damlag med ambitionen att etablera damishockeyn på allvar i staden och regionen. Under de inledande säsongerna har Redhawks i många matcher tvingats till spel med enbart två femmor. För att ta ett nytt grepp, med siktet inställt mot toppen av DamEttan Södra, görs nu en utökad satsning på damerna.

– Vi har haft en startsträcka på två säsonger, men med den här satsningen tycker jag verkligen att vi visar att vi tar nästa steg. Nu kommer vi att etablera damhockeyn ordentligt. Vi vill inte ha ett damlag bara för att ha det, vi vill göra något riktigt bra av det. Den här satsningen betyder jättemycket får hockeyn i regionen och visar att Malmö Redhawks är en klubb för både tjejer och killar, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior & Dam.

18 spelare är klara för spel i Redhawks till den kommande säsongen. Det handlar om elva tjejer som spelade för Redhawks även i fjol samt sju nyförvärv från Danmark. De som ansluter är backarna Malene Clarin Frandsen och Emma Jensen samt forwards Mia Bau Hansen, Natalie Perry, Signe Sass Jensen, Josephine Martini Asperup och Julie Jensen.

– Någonstans finns det en strävan att nå SDHL, men vi ska inte stressa. Vi ska göra rätt saker på vägen och sedan får vi se vart det landar, fortsätter Kollar, som ska komplettera truppen med ytterligare en handfull spelare.

Mitt under fjolårssäsongen tog assisterande tränare Henrik Lindblom över som huvudtränare. Han återgår nu till sin tidigare roll. Ny huvudtränare blir Jonathan Salman, som närmast kommer från danska Hvidovre, men som har ett förflutet som spelare i Malmö Redhawks.

– Det är fantastiskt kul att få den här möjligheten, att kunna vara med och utveckla damhockeyn ytterligare i Malmö. Vi vill ta nästa steg med damlaget i klubben, säger Salman.

Albin Blomqvist kommer också vara en del av tränarstaben och bistå kring fysbiten.

– Rent generellt inom damhockeyn behöver vi bli bättre fysmässigt. Att vi nu får den professionella hjälpen via Albin visar också ambitionsnivån från klubbens sida, fyller Salman på med.

Tjejerna kommer till största del att bedriva sin försäsongsträning individuellt via Blomqvists vägledning, med undantag för ett par laggemensamma pass. Återsamling inför säsongen 2018-19 sker i början av augusti.

REDHAWKS DAM 2018-19
ANDERSSON, Sofia

CLARIN FRANDSEN, Malene
ENGBERG, Nicolina
KELLANDER, Johanna
JENSEN, Emma
RIVIERE, Mika

ANDERSSON, Amanda
BAU HANSEN, Mia
BLADH, Marion
GULLANDER, Ida
JENSEN, Julie
MARTINI ASPERUP, Josephine
NILSSON, Jessica
PERSSON, Tove
PERRY, Natalie
SASS JENSEN, Signe
SVÄRD, Annie
TAKACOVA, Dominika

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners