DISGUSTING FOOD MUSEUM släpper en tillfällig utställning om farlig mat med en mumie blötlagd i honung

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På Disgusting Food Museum kan besökare lukta och smaka delikatesser från hela världen. Bland de 80 utställningsförmålen återfinns grodjuice-smoothies från Peru, larvost från Sardinien och den beryktat illaluktande frukten Durian från Thailand.

En ny tillfällig utställning med farlig mat släpps onsdagen 8:e juni, 2022. Utställningen inkluderar den legendariska mellified man, ett människolik blötlagt i honung och konsumerat som en sötsak, dödlig melaminhaltig pulvermjölk för barn, den mycket giftiga frukten ackee från Jamaica, samt bröstmjölksersättning som bidrar till 800 000 barns död varje år. Utställningen visar att vi inte blint kan lita på mattillverkare, men inte heller på vår naturliga känsla av äckel för att undvika fara.

• Den evolutionära funktionen av äckel är att skydda oss från potentiellt farliga eller dödliga maträtter. I den här tillfälliga utställningen har vi fokuserat på två typer av farlig mat som går förbi våra naturliga skydd – produkter där tillverkarna har (medvetet eller inte) introducerat patogener i den färdiga maten, samt ingredienser som är naturligt dödliga om de inte tillagas korrekt, säger Andreas Ahrens, Museidirektör på Disgusting Food Museum.

Museet har funnit stöd i Malmö Stad och Destinationssamverkan sedan öppningen 2018.

• Vi är stolta och glada att Disgusting Food Museum är en del av Malmö. Museet är en turistattraktion i Malmö som drar besökare från hela världen som åker till Malmö specifikt för ett museum på Disgusting Food Museum. Det gör oss extra glada att DFM utökar sin utställning med farlig mat, säger Karin Mårtensson, Ordförande för Destinationssamverkan.

Öppettider
Disgusting Food Museums ordinarie öppettider är onsdag-söndag, 11:00-17:00.
Från 13:e juni till 14:e juli, utökas öppettiderna till måndag till söndag, 10:00-18:00.
Från 15:e juli till 14:e augusti, är öppettiderna måndag till söndag, 10:00-20:00

Adress
Södra Förstadsgatan 2, 10 minuters promenad från Malmö Triangeln.

© Disgusting Food Museum

print

Våra samarbetspartners