DISGUSTING FOOD MUSEUM introducerar en tillfällig alkoholutställning med Isländsk fårbajsrökt valtestikelöl

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På Disgusting Food Museum kan besökare lukta och smaka delikatesse från hela världen. Bland de 80 utställningsförmålen återfinns grodjuice-smoothies från Peru, larvost från Sardinien och den beryktat illaluktande frukten Durian från Thailand.

En ny tillfällig alkoholutställning med äckligalkohol lanseras lördagen 5:e September, 2020. Utställningen inkluderar Sovjetisk surrogatalkohol, den 55-procentiga ölen End of History som säljs i en uppstoppad ekorre, Sydkoreanskt bajsvin och Isländsk fårbajsrökt valtestikelöl.

• Våra dryckesvanor varierar från land till land, precis som våra matvanor. Vi har hittat de konstigaste, mest intressanta och utmanande alkoholsortera från hela världen i denna nya alkoholutställning. Dryckerna är allt från olika typer av hemgjord alkohol med rötter flera tusen år tillbaka, till experimentella drycker gjorda av lokala bryggare, säger Andreas Ahrens, Museidirektör på Disgusting Food Museum.

Museet har stöttats av Malmö turism från start.

• Vi är stolta och glada att Disgusting Food Museum är en del av Malmö. Museet är en turistattraktion i Malmö som drar besökare från hela världen som besöker staden specifikt för att besöka Disgusting Food Museum. Därför känns det extra kul att de nu utökar med dryck, säger Ann Nyström, Destinationschef på Malmö turism.

Disgusting Food Museum är normalt öppet onsdag till söndag, 12:00-18:00. På grund av COVID-19 har museet för närvarande öppet lördagar och söndagar. Museet finns i Kv. Caroli. Adress: Östergatan 12, 8 minuter från Malmö centralstation.

En del av alkoholsorterna har nyligen testats av Matkoma på YouTube:

© Disgusting Food Museum

print

Våra samarbetspartners