CAMILLA LAGERQVIST : POJKE 265 – rafflande och tänkvärd läsupplevelse med dagsaktuell angelägenhet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Hemmet för bortrövade barn (del 2)
Genre: Ävenyr & Spänning
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 200
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2022-03-22

Camilla Lagerqvist kan som få andra återskapa en historisk tid som känns brännande aktuell – och som dessutom belyser dagens aktuella frågor ur olika vinklar. Den här gången handlar det om ett ställe där besvärliga barn hamnar – och där de far mer illa än i de förmodat fördärvliga miljöer som de ska räddas från.

Adam och Lilly är två tonåringar som själva startat ett hem för att rädda barn som riskerar att fara illa. Till exempel hos fosterfamiljer som utnyttjar barnen på olika sätt. Eller så kan uppdraget gälla att rädda barnen från anstalter (det som fanns att tillgå innan dagens omdebatterade HVB-hem). I Pojke 265 går en räddningsoperation fruktansvärt fel. Adam, som besöker en intagen anstaltspojke som ska räddas, blir själv intagen. Han berövas sitt namn och sin identitet och blir bara “Pojke 265”.

Intensiv spänning

Adams vänner anar oråd när han inte kommer tillbaka till deras gemensamma barnvänliga barnhem för räddade barn, och de iscensätter en vansinnig räddningsaktion. “Prison break action” är bara förnamnet. Men Adam tänker inte lämna sitt liv i fångenskap utan de pojkar som han svurit att rädda … Hur ska det gå? Spänningen är intensiv!

Känslomässig berg-och-dalbana

Äventyret håller ett högt tempo, från start till mål, och Adam utsätts för en känslomässig berg-och-dalbana under handlingens gång. För första gången upptäcker han också positiva sidor hos sin framlidne far … Kanske finns här en ledtråd till vad sista delen i serien kommer att handla om?

Historiskt, aktuellt och rafflande

Historiskt äventyr med hög dagsaktuell angelägenhet. Massor av roliga och intressanta personer att lära känna. Generöst med actionsekvenser. Allt detta samverkar till en riktigt rafflande och tänkvärd läsupplevelse.

print

Våra samarbetspartners