CARA HUNTER : HELA SANNINGEN – med verklig spänning, djävulskt smarta intriger och autentiskt detektivarbete

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Whole Truth
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Serie: Adam Fawley (del 5)
Översättare: Jan Risheden
Genre: Deckare, Skönlitteratur i översättning
Antal sidor: 397
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-01-07

Fawley har hört så många “skyldiga” bedyra att de är oskyldiga i förhör efter förhör utan att tro dem. När Adam själv hamnar bakom lås och bom och han VET att han är oskyldig … då först förstår han känslan. Att veta att man är oskyldig. Men att inte kunna bevisa det. Och alla som förhör dig … de har hört hela valsen förr, och inte tror de på dig. Trots att du berättar hela sanningen.

Hela sanningen är en rasande bra thriller av Cara Hunter, som nu befinner sig på toppen av näringskedjan i deckarvärlden i Storbritannien – och bättre kan det inte bli.

Kan leverera allt

Vardagsnära realism, ingående skildringar av Oxford, verklig spänning, djävulskt smarta intriger och autentiskt detektivarbete med många vändningar och perspektivbyten. Cara Hunter kan leverera allt. Det här är den femte fristående volymen om Adam Fawley. Alla engelskspråkiga deckarfans menar att just denna är den bästa – och dessutom är Fawley något av det bästa i hela den engelskspråkiga deckarvärlden. Colin Dexters Kommissarie Morse kanske får maka på sig – numera är Oxford Cara Hunters exklusiva jaktmarker?!

Så mycket mer än en deckare

Hela Cara Hunters Adam Fawley-serie har filmatiserats för TV och den kända producenten och manusförfattaren Daisy Coulam – mest känd för ITVs makalösa hit Grantchester (finns på SVT play) – ligger bakom, tillsammans med produktionsbolaget Castlefield TV. Som grädde på Cara Hunters mos: The Whole Truth har valts ut för Richard & Judy Book Club. Något som är få deckare förunnat. Men Hela sanningen är så klart så mycket mer än en deckare.

Leker med våra förväntningar

Spänning, mord, brottslighet, utredningar … javisst. Men vi får också ett porträtt av Oxford och många av dess invånare och ett porträtt av vår tid. När vi börjar läsa om Adams nya fall, som involverar sexuella trakasserier på ett av Oxfords mindre kända colleges (ett fiktivt uppdiktat sådant) så är det ju #Gäsp. Ännu en #MeToo historia. Vi vet hur det ska gå … Men nej, det vet vi inte. Vi har aldrig läst eller sett eller hört den här historien förr. Cara Hunter leker med våra förväntningar. Stackars Adam och hans kollegor har ingen aning om vilket bestialiskt mysterium som väntar dem.

När Adam hamnar bakom lås och bom är det upp till kollegorna att ta itu med en helvetesstorm utan like.

Våldtäktsman hävdade han var oskyldig

När vi ändå är inne på temat oskyldigt inburade: under tiden som #MeToo fallet pågår så släpps våldtäktsmannen Gavin Parrie efter arton år i fängelse. Det var Adam som satte dit honom. Under rättegången hävdade Gavin att han var oskyldig. (Och nej, Adam trodde honom inte så klart – inte då för tiden – Gavin var bara ännu en av dessa “oskyldiga” förövare som förmodat drog en vals).

Bitar av information droppar in

Nu är Gavin fri igen och han har svurit att hämnas på Adam och hans familj. Adams karriär går snabbt söderut och Adams fru Alex ser skuggan av Gavin överallt. Förföljer Gavin Alex, eller håller hon på att bli paranoid? Samtidigt håller sommarhettan på att bli kvävande, under den varmaste julimånaden någonsin.

Små, små bitar av information droppar in under hela bokens gång. Det hela blir en komplex väv, och precis när du tror att du har hela pusselbilden … då ändrar sig bilden igen. Så snyggt. Så bra. Så gastkramande.

print

Våra samarbetspartners