MALMÖ REDHAWKS: Tvåårig förlängning med Markus Lauridsen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ytterligare en back är klar för en fortsättning i Redhawks. Den här gången rör dig som den 31-årige danske landslagsmannen Markus Lauridsen, som skrivit på för två nya säsonger.

– Det känns bra att vi får behålla Markus i laget. Han är en skicklig back med uppsidor såväl offensivt som defensivt och med sin rörlighet och fina blick för spelet har han förmågan att vara en nyckelspelare för oss. Statistiskt har han väldigt starka underliggande siffror för oss under de här två säsongerna, men vi tror även att det finns ännu mer att få ut ur honom. Han visade också prov på det under den senare delen av säsongen, när han var en av våra bästa spelare, säger Patrik Sylvegård.

Under våren fick Markus Lauridsen också skjuta sitt förlösande första mål i Redhawkströjan – och av bara farten blev han även målskytt i ett av säsongens avslutande derbyn. Sett över hela säsongen var han topp 10 bland backarna i ligan sett till Corsi och för ett knappt år sedan vann han backarnas poängliga i VM. I Redhawkströjan blev det en halv poäng per match i SHL under 2021/22.

– Jag är jätteglad att ha förlängt mitt kontrakt här och för att jag får ett fortsatt förtroende. Som lag är vi inte nöjda med vad vi åstadkommit de här två säsongerna och jag vet att vi alla är revanschsugna. Nu ser jag verkligen fram emot att vara med på en ny och bättre resa med sikte på ett högre mål. Jag trivs fantastiskt i den här gruppen och det är naturligtvis väldigt roligt att fortsatt få vara en del av det här laget, säger Markus Lauridsen själv efter att ha signerat sin förlängning.

Det nyskrivna kontraktet innebär att Markus Lauridsen är en Redhawksspelare till våren 2024.

FAKTA / #11 Markus Lauridsen
Född: 1991-02-28
Födelseort: Gentofte, Danmark
Längd: 186 cm
Vikt: 87 kg
Position: Back
Fattning: Vänster
Moderklubb: IC Gentofte
Klubbar i karriären: Gentofte, Linköping, Green Bay Gamlers, Lake Erie Monsters, Denver Cutthroats, AIK, Leksand, Red Bull München, HV71, Malmö Redhawks
Meriter: Tyska Mästare 2018, 7 VM-turneringar, OS-spel 2022, Poängbästa back i VM 2021
Aktuell: Förlänger sitt Redhawkskontrakt med två säsonger

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners