MALMÖ REDHAWKS: Oliver Lauridsen ny lagkapten

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Oliver Lauridsen är ny lagkapten i Redhawks. Det presenterade huvudtränare Joakim Fagervall för sitt lag precis innan det var dags att dra igång dagens träning.

– Oliver har varit tydlig för oss direkt från start, med hans sätt att vara. Det gäller både som spelare och hur han är som ledare i gruppen. Han är naturlig i rollen. Han är en stor pådrivare, motiverar Fagervall.

– Det är en stor ära att få rollen som kapten i det här laget. Jag är väldigt stolt och det ska bli väldigt kul att axla rollen. Här finns många ledare och det kommer att bli enkelt att styra det här skeppet, säger Oliver Lauridsen själv i en kommentar.

Vid sin sida får Lauridsen en duo i form av Emil Sylvegård och Christoffer Forsberg som assisterande lagkaptener.

– Emil var asskapten redan under fjolåret och gjorde ett bra jobb. Jag tror att han kan utvecklas och växa ännu mer i rollen. Han är en bra kille att ta rygg på, säger Fagervall, och fortsätter och Forsberg;

– “Foppa” är en jättenaturlig ledare i mina ögon. Han har lett styrkorna under sommaren och han har inte missat en enda match på år och dar. Han går i bräschen hela tiden, oavsett om det är sommar eller vinter, träning eller match. Han är en naturlig ledare som inte varit en officiell ledare och nu får han den rollen. Jag både tror och hoppas att han kan växa i den.

Dessutom kommer Oscar Alsenfelt att ingå i kaptensgänget, men som målvakt får han inte bära någon bokstav på sin tröja.

FAKTA / #7 Oliver Lauridsen
Back, vänsterskytt
Född: 1989-03-24
Födelseort: Gentofte, Danmark
Längd: 197 cm
Vikt: 108 kg
Moderklubb: IC Gentofte
Klubbar i karriären: Gentofte, Rögle, Linköping, Tranås, St. Cloud State Univ, Adirondack Phantoms, Philadelphia Flyers, Lehigh Valley Phantoms, Frölunda, Jokerit.
Meriter: SM-guld 2016, CHL-mästare 2016, sju raka VM-turneringar för Danmark.
Aktuell: Är Malmö Redhawks nye lagkapten.

Spelarprofil Oliver Lauridsen

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners