MALMÖ REDHAWKS: Dansk landslagsback förstärker

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks förstärker laget med den danske landslagsbacken Markus Lauridsen. 29-åringen kommer närmast från spel i HV71, där han var en av smålänningarnas främsta spelare under den gångna säsongen.

– Markus är en spelare som vi haft ögonen på under en längre tid. Under den senaste säsongen tycker jag att han tog ett stort kliv framåt och därför känns det extra kul att vi nu får ha honom hos oss. Han är en tvåvägsback som har väldigt fina egenskaper i det offensiva spelet. Vi ser honom som en av våra ledande spelare, som kommer att få ett stort ansvar i alla spelformer, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Lauridsen kommer till Redhawks med karriärens hittills främsta säsong i ryggen. Efter tre raka år med runt 10 poäng i SHL och tyska DEL slog han till med 30 poäng (3+27) på 52 matcher i fjol – en notering som var åttonde bäst av samtliga backar i SHL.

FAKTA / #11 Markus Lauridsen
Back, vänsterskytt
Född: 1991-02-28
Födelseort: Gentofte
Längd: 187 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: IC Gentofte
Klubbar i karriären: Gentofte, Linköping, Green Bay Gamlers, Lake Erie Monsters, Denver Cutthroats, AIK, Leksand, Red Bull München, HV71.
Meriter: Tyska Mästare 2018, 6 VM-turneringar.
Aktuell: Klar för spel i Redhawks under de två kommande säsongerna.

Spelarprofil Markus Lauridsen

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners