MALMÖ REDHAWKS: Björn Liljander ny sportchef i Malmö Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Till den kommande säsongen förändrar Malmö Redhawks i den sportsliga ledningen. Efter tio säsonger på sportchefsposten förändras Patrik Sylvegårds roll, men han kommer fortsatt att jobba övergripande med de sportsliga frågorna utöver att han även fortsätter i sin roll som VD. Ny sportchef blir istället Björn Liljander, 39, som ansluter från Frölunda.

– Vi har följt Björn länge och även haft intresse av att plocka hit honom tidigare år utan att vi lyckats. Han jobbar oerhört hårt, något som gjort honom väldigt framgångsrik i sin rekrytering av spelare, inte minst unga sådana, under sin tid i Frölunda. Nu känner han att han vill ta det här klivet och jag är enormt glad och lycklig över att vi får in honom som en viktig del i Malmö Redhawks framtid, säger Patrik Sylvegård om sin nya sportchef.

Redan år 2000 inledde Björn Liljander sin ledarbana som huvudtränare för J18-laget i hemstaden Uddevalla. Sedan 2009 har han jobbat framgångsrikt i Frölundas organisation, där han varit med och byggt lag som blivit mästare både i Sverige och Europa.

– Jag har fått en väldigt bra bild av organisationen i mina samtal med både Patrik Sylvegård och ordförande Mats Larsson. Patriks mänskliga värme samt hans egangemang och enorma hjärta för den här klubben är något som verkligen lyser igenom när man träffar honom. Nu ser jag fram emot att få börja jobba och längtar efter att komma ner, säger Björn Liljander själv och fortsätter;

– Jag ser en oerhört stor potential i Malmö Redhawks. Det stora upptagningsområde i både Skåne och Danmark, Malmö Arena och de fantastiska faciliteterna som finns att tillgå – allt det ger oss otroliga möjligheter. Vi ska nyttja alla positiva saker som finns och allt det som görs bra redan i dag, det ska vi slipa ytterligare på. Vi kan definitivt få klubben att växa till att bli en toppklubb i Sverige.
Björn Liljander påbörjar sin tjänst i Malmö Redhawks den 1 maj och han har skrivit på ett femårskontrakt med klubben.

FAKTA / Björn Liljander
Född: 1982-05-28
Födelseort: Uddevalla
Position: Sportchef
Klubbar i karriären: Uddevalla, Halmstad, Rögle, Växjö, Frölunda
Meriter: SM-guld 2019, CHL-mästare 2019 och 2020, J18-guld 2011 och 2016, J20-silver 2015
Aktuell: Blir ny sportchef för Malmö Redhawks med start den 1 maj och har skrivit på ett femårskontrakt

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners